Sadržaj s oznakom: Komentar

Fra Stjepan Brčina sa svetog Duha, iz župe Antuna Padovanskog, objavio je na svom Instagram profilu tekst o figuri orašara poznatom i kao božićni orašar koji je na mnogim mjestima zamijenio jaslice i Isusa.

Prenosimo osvrt fra Maria Knezovića o slučaju svećenika koji je odbio krstiti dijete lezbijskog para, a koji je odjeknuo u medijima

Daleko sam od onih teza i parola kako moramo biti jedinstveni, kako ćemo nestati, kako prijeti nekakav nacionalizam itd. Ne pijem olako priče iz političkih torova – istih onih kojima je u ime naroda jako dobro.

Tekst u produžetku sam napisao potaknuta nedavnim razgovorom koji je započeo otprilike ovako:

X: Čujem da si bila u Splitu prije par dana…I ne javit se!?

JA: Oprosti, bilo je neplanski i to samo na par sati.
Šla sam na promociju jedne knjige.

X: Koje knjige?

JA: 'Korona kult – 2 tjedna zauvijek'. Autor Hrvoje Pende.

X: Opet ti sa tim svojim teorijama zavjere…

Već duže vrijeme poznato da pojedine tvrtke poput npr. Neocutis Inc., za proizvodnju svojih skupih krema protiv bora, za hidrataciju, ljepši ten i slične neophodne potrebe svake moderne i samosvjesne žene, između ostalog, koriste i fetusne stanice abortiranih beba. Te kreme naravno nisu jeftine. Na primjer, bočica s 28 grama bio-regenerativne dnevne kreme „Journee“ košta 120 USD. Cijena ima opravdanje jer se kreme koje ženama i muškarcima održavaju mladolik izgled ne rade samo od jeftinih kemikalija, nego u sebi kao najdragocjeniji dio sadrže proteine iz stanica pobačenih beba.

Nakon što je vlasnik portala Index.hr, Matija Babić, na svojemu Facebook profilu, u objavi prepunoj vrijeđanja, među ostalim, napisao za posjetitelje velikog koncerta duhovne glazbe Progledaj srcem da su prvi put u životu vidjeli semafore, Nikolina Nakić, kolumnistica, nekadašnja nastavnica, majka četvero djece i autorica bloga Genijalni um odgovorila je:

Uvod ili o važnosti rasprava o teološkim pitanjima

Kojiput se u javnosti zapodjenu, a onda i razbuktaju svakakve rasprave, nerijetko takve koje se u počecima čine beznačajnima i nevrijednima ozbiljnoga umovanja, ali onda prerastu u nešto ne samo vrijedno pozornosti, nego i u nešto iz čega se mogu izvući hvalevrijedni zaključci, odnosno pozitivni plodovi.

"Odobrenje i provedba feticida nad malim dječakom Grgom značila bi svojevrstan kraj ljudskih prava ove generacije u RH i novo vrijeme postkršćanskog društva koje se više nema pravo kršćanskim nazivati", poručuje u osvrtu moralni teolog don dr. sc. Damir Šehić.

“Jeste li vi dobro čuli i razumjeli kako je, na svjetski dan slobode medija (slobode novinara), za novinara godine u Hrvatskoj proglašen nitko drugi nego Boris Dežulović”, zapitao se uvodno dr. fra Marijo Knezović u svom osvrtu na proglašenje Borisa Dežulovića novinarom godine, a kao razlog naveli su i uvredljiv tekst o Vukovaru.

Pro-life skupine, uključujući Live Action i Susan B. Anthony List, optužile su Twitter i druge velike tehnološke tvrtke za cenzuru piše ncregister.

Zamislite restoran s natpisom na ulazu na kojem piše kako je katolicima ulaz zabranjen. Međutim, restoran ima drive in na stražnjoj strani restorana, gdje katolici mogu platiti punu cijenu za ostatke.

Papa Franjo je u petak posvetio Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu, a ukazanja, proročanstva i zahtjevi Isusa i Marije u Fatimi ponovno su u mislima mnogih katolika, no jesu li svi svjesni i obaveze koja se od njih očekuje? Naime, posveta je bila samo jedan od dva uvjeta koje je Marija zatražila. Sama s. Lucija rekla je da je i posvetu iz 1984. godine “Nebo prihvatilo”, ali da nedovoljno ljudi čini ono što je Gospa tražila. Ako nam trenutni rat nije upozorenje, što nam još treba?

Osvrt: dr. fra Mario Knezović

Upućujem vapaj „gadljivim“ vođama svijeta da zaustave rat Rusije i Ukrajinu. Mučno je vidjeti kako se diplomatski kanalima pozivaju strani državljani da napuste Ukrajinu. Dakle, svoje se želi spasiti a druge izložiti pogibelji. Kakva ogavna sebičnost!

Poslušajte izvrstan savjet don Josipa Mužića kako (p)ostati pravovjeran

Hrabri imaju budućnost. U pozdravu ‘ne boj se’ započelo je kršćanstvo. Bez njega neće ni opstati!

Josip Deur je široj javnosti poznat po tome što je s 18 kg teškim križem pješačio iz Zadra do Zagreba za obraćenje hrvatskog naroda te je dobitnik grba Grada Zadra za iskazana djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti tijekom poplava na zadarskom području. Putem Facebooka u prijenosu uživo obratio se široj javnosti te je poslao poruku crkvenom vrhu, vladajućima i stožeru.

Stranica 1 od 7