Sadržaj s oznakom: Komentar

Netflixova najpopularnija lansirana serija može negativno utjecati na vašu dušu ili na dušu vaše djece i unuka, piše Aleteia.

Objavljeno u Komentar | 20.10.2021.

Bog se ne da izrugivati!

Ono što ću ovdje reći može se nekima činiti kao politiziranje. Tematika ipak nije politička; nego pastoralna. Govorim ove riječi kao katolički svećenik, benediktinski redovnik i kao doktor moralne teologije.

Predsjednik i izvršni direktor Preambula Group, neprofitne laičke organizacije posvećene novoj evangelizaciji Michel Therrien za crisismagazine dao je zanimljiv kršćanski i teološki osvrt u svezi cijepljenja protiv COVID-19. (Predavač je u sjemeništu Sv. Vinka i u Institutu sv. Augustina, te je bio predsjednik Instituta za pastoralno vodstvo u biskupiji Pittsburgh.)

"Svako toliko iziđu top-liste najvećih zločinaca svih vremena. Rasni europski konji za trku su standardno Hitler i Staljin.

"Savjest nema alternativu. Sloboda kretanja nema alternativu. Moralno nasilje mora stati. Savjest jest, mora biti i ostati posljednje mjerilo naših odluka.

Danas prenosimo odgovor dr. don Josipa Mužića na tekst dr. Roka Čivjaka, predsjednika Hrvatskog katoličkog liječničkog društva koji je don Mužića javno prozvao zbog govora u vezi covid-a i cijepljenja održanog nedavno u Splitu, te ga optužio za iznošenje „mnoštvo neistina i obmana“ .

"Jer neće svi biti doktori, odvjetnici i ekonomisti, a i doktor treba zidara i svakoga od nas jednako kao što svi mi trebamo doktora. Svi smo važni. Svi smo dragocjeni."

Pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove, koristi društvene mreže za evangelizaciju mladih ljudi.

Poznati isusovački svećenik pater Ivana Ike Mandurić na svom je profilu objavio kako je laž da su kadeti Policijske akademije “Josip Jović” u Zagrebu igrali “Užičko kolo”. Nisu, narode moj dragi, piše pater Ike čiji nastavak objave prenosimo u cijelosti:

“Koja radost. Crkva u Hrvata ima 61 mladomisnika. Mogu svi mediji svijeta pljuvati na Crkvu i svećenike, ali ne mogu nadjačati molitve svoga puka za duhovna zvanja. Idite mladomisnici i nosite Krista ovom svijetu. Nema kompromisa u navještaju. Isus je Istina, a ne kompromis!”-napisao je fra Mario Knezović na svom Facebook profilu.

Vijest da su na područje savezne države Britanske Kolumbije (u Kanadi) izgorjele još dvije katoličke crkve samo je još jedan primjer sve veće mržnje i otvorenog ruganja Katoličkoj Crkvi.

'Unatoč opskurnim napisima i prešućivanjima ne možete sakriti grad na gori'

Prenosimo vam komentar karmelićanina Josipa Krešimira Brahmeca na današnje evanđelje i na usvajanje rezolucije hrvatskog zastupnika Predraga Freda Matića o pravu na pobačaju Europskom parlamentu.

"Zasićeni smo više govorom o virusu, mjerama i cjepivu.

Biskup u miru Ratko Perić napisao je ogled, pohvalivši razmatranja Uzinićevih riječi o homoseksualcima koje su iznijeli Snježana Gladić Majdandžić na portalu Vjera i djela, Goran Andrijanić na portalu Narod.hr, Nikolina Nakić na Facebooku, Ivan Poljaković na portalu Katolik.hr te autor inicijala R. F. na web-stranici Miportal.hr. 

Stranica 1 od 6