Sadržaj s oznakom: Komentar

Nakon što je vlasnik portala Index.hr, Matija Babić, na svojemu Facebook profilu, u objavi prepunoj vrijeđanja, među ostalim, napisao za posjetitelje velikog koncerta duhovne glazbe Progledaj srcem da su prvi put u životu vidjeli semafore, Nikolina Nakić, kolumnistica, nekadašnja nastavnica, majka četvero djece i autorica bloga Genijalni um odgovorila je:

Uvod ili o važnosti rasprava o teološkim pitanjima

Kojiput se u javnosti zapodjenu, a onda i razbuktaju svakakve rasprave, nerijetko takve koje se u počecima čine beznačajnima i nevrijednima ozbiljnoga umovanja, ali onda prerastu u nešto ne samo vrijedno pozornosti, nego i u nešto iz čega se mogu izvući hvalevrijedni zaključci, odnosno pozitivni plodovi.

"Odobrenje i provedba feticida nad malim dječakom Grgom značila bi svojevrstan kraj ljudskih prava ove generacije u RH i novo vrijeme postkršćanskog društva koje se više nema pravo kršćanskim nazivati", poručuje u osvrtu moralni teolog don dr. sc. Damir Šehić.

“Jeste li vi dobro čuli i razumjeli kako je, na svjetski dan slobode medija (slobode novinara), za novinara godine u Hrvatskoj proglašen nitko drugi nego Boris Dežulović”, zapitao se uvodno dr. fra Marijo Knezović u svom osvrtu na proglašenje Borisa Dežulovića novinarom godine, a kao razlog naveli su i uvredljiv tekst o Vukovaru.

Pro-life skupine, uključujući Live Action i Susan B. Anthony List, optužile su Twitter i druge velike tehnološke tvrtke za cenzuru piše ncregister.

Zamislite restoran s natpisom na ulazu na kojem piše kako je katolicima ulaz zabranjen. Međutim, restoran ima drive in na stražnjoj strani restorana, gdje katolici mogu platiti punu cijenu za ostatke.

Papa Franjo je u petak posvetio Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu, a ukazanja, proročanstva i zahtjevi Isusa i Marije u Fatimi ponovno su u mislima mnogih katolika, no jesu li svi svjesni i obaveze koja se od njih očekuje? Naime, posveta je bila samo jedan od dva uvjeta koje je Marija zatražila. Sama s. Lucija rekla je da je i posvetu iz 1984. godine “Nebo prihvatilo”, ali da nedovoljno ljudi čini ono što je Gospa tražila. Ako nam trenutni rat nije upozorenje, što nam još treba?

Osvrt: dr. fra Mario Knezović

Upućujem vapaj „gadljivim“ vođama svijeta da zaustave rat Rusije i Ukrajinu. Mučno je vidjeti kako se diplomatski kanalima pozivaju strani državljani da napuste Ukrajinu. Dakle, svoje se želi spasiti a druge izložiti pogibelji. Kakva ogavna sebičnost!

Poslušajte izvrstan savjet don Josipa Mužića kako (p)ostati pravovjeran

Hrabri imaju budućnost. U pozdravu ‘ne boj se’ započelo je kršćanstvo. Bez njega neće ni opstati!

Josip Deur je široj javnosti poznat po tome što je s 18 kg teškim križem pješačio iz Zadra do Zagreba za obraćenje hrvatskog naroda te je dobitnik grba Grada Zadra za iskazana djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti tijekom poplava na zadarskom području. Putem Facebooka u prijenosu uživo obratio se široj javnosti te je poslao poruku crkvenom vrhu, vladajućima i stožeru.

Da nismo malo pretjerali, zapitala se Marija Smoljan u objavi na svom Facebook profilu. A zašto smatra da pretjerujemo pročitajte u objavi koju prenosimo u potpunosti, a koja je skupila stotine lajkova.

Malo pomalo, poput kuhanja žabe, provodi se neiskren i podli plan. Pitam: Čemu služi puzajući program cijepljenja? Ono, prvo priča moramo stare, pa imuno kompromitirane, pa odrasle i sad djecu.

Posljednjih godina i u našim krajevima sve se češće mogu vidjeti orašari kao dio božićnih dekoracija.
Izlozi u trgovinama su puni orašara različitih veličina.

Objavljeno u Komentar | 12.11.2021.

Tko je jači? Bog ili korona?

Na radijskoj postaji Radio Marija u četvrtak 11. 11. 2021. u emisiji ISTINA koju uređuje i vodi Josip Jelinić, gostovao je poznati franjevac, župnik župe Kočerin, fra Mario Knezović. Tema emisije je bila „Tko je jači? Bog ili korona?“

Sjedite, mirno promatrate, vas se kao ovo ne tiče? Ako su u Sloveniji uvedene COVID potvrde za doći na Svetu Misu, zar mislite da se to nas ne tiče?

Stranica 1 od 7