Rodna ideologija prodire u hrvatske škole: Što svaki roditelj može napraviti da to spriječi; evo priručnika

Udruga CitizenGO pokrenula je inicijativu angažiranja roditelja u školama kako bi izbjegli opasnosti utjecaja rodne ideologije na njihovu djecu i u tu svrhu objavila priručnik za bolje snalaženje u okolnostima sve agresivnijeg nametanja rodne ideologije sa savjetima što svaki roditelj može napraviti.

“Rodna ideologija se ubrzano širi u školama i vrtićima. Ova štetna ideologija dovodi do zbunjenosti kod djece oko njihovog identiteta, rane seksualizacije djece, kao i do gubitka roditeljskog autoriteta u odgoju”, piše CitizenGO, predstavljajući svoju inicijativu.

Ideologija se širi brzo i neprimjeno, a glavna meta su djeca

“Zamislite svoje dijete kako vas na povratku iz vrtića ili škole pita mogu li djevojčice postati dječaci i obrnuto. Ili još gore da vam kaže kako to stvarno mogu postati! Pod utjecajem različitih međunarodnih tijela, udruga i aktivista rodne ideologija se počela uvlačiti i u hrvatske škole i vrtiće. Širi se brzo i neprimjetno a glavna meta su naša djeca!”, piše CitizenGO.

Udruga je zato pripremila priručnik koji odgovara na sva pitanja o rodnoj ideologiji i daje roditeljima konkretni alat kojim mogu zaštititi svoju djecu u školi ili vrtiću.

Download [3.27 MB]

Što svaki roditelj može napraviti

Udruga upozorava na pojave utjecaja na djecu koje se događaju mimo roditeljskog znanja i pristanka. “Zato je potrebno hitno djelovati kako bismo zaštitili djecu od njenog utjecaja i vratili odgovornost za odgoj natrag u ruke roditelja”, naglašava CitizenGO.

Na ovoj poveznici svi zainteresirani roditelji mogu preuzeti priručnik.

Priručnik sadrži pregled informacija o rodnoj ideologiji i savjete roditeljima kako djeci objasniti temeljna pitanja koja ona nameće, a uključuje i pismo koje svaki roditelj može poslati ravnatelju škole, a u kojemu ga poziva da informira roditelje u svakom školskom sadržaju koji bi se protivio njihovu svjetonazoru i nudi pomoć u odgojnim sadržajima za svoju djecu.