Tijekom jesenske kampanje u Inicijativi „40 dana za život“ saznali za osam spašenih života

Na kraju jesenske kampanje miroljubivog bdjenja, molitve i posta za život, koja je završila u nedjelju 5. studenoga 2023., iz Inicijative „40 dana za život“ priopćili su da su saznali za osmero nerođene djece spašene od pobačaja.

Dijana Brozović, članica Udruge „Hrvatska za Život“, u čijem okrilju djeluje inicijativa, i voditeljica Tima za trudnice „Nisi sama“, koji pomaže majkama koje su odustale od pobačaja, za Hrvatski katolički radio je rekla da se od srijede 27. rujna pred bolnicama i domovima zdravlja bdjelo za spas nerođene djece te molilo i postilo za izgradnju kulture života u hrvatskom narodu.

Druga ovogodišnja kampanja održana je u 36 hrvatskih gradova, a u Zagrebu, gdje je prije 10 godina održana prva, po dvadeseti put.

Brozović je istaknula da su u protekloj kampanji saznali za osmero djece spašene od pobačaja, u Bjelovaru, Buzetu, Vrbovcu i Zagrebu. Roditelji petero spašene djece odustali su od pobačaja vidjevši molitelje tijekom prošlih kampanja, a tijekom ove su se javili sudionicima kampanje, dodala je.

Voditeljica Tima za trudnice rekla je i da su tijekom jesenske kampanje održana dva programa „Oprostom oslobođene“ za žene ranjene bilo spontanim, bilo namjernim pobačajem.

Također je najavila pro-life akademiju za zagrebačke srednjoškolce koju pripremaju u suradnji s Udrugom „Studenti za život“.

Tijekom posljednje kampanje, u 20-ak gradova diljem Hrvatske održana su i predstavljanja nove knjige „Argumentirano za život“ dr. sc. Krunoslava Puškara.