U Hrvatskoj će se 2018. održati međunarodna konferencija katoličkih televizija

Zagreb, 27. listopada 2017. - Laudato TV sudjelovala je na Europskoj konferenciji EWTN (Eternal Word Television Network) obitelji koja se od 24. do 26. listopada održala u Esztergomu u Mađarskoj.

Najavljeno je kako će domaćin sljedeće takve konferencije biti Hrvatska, u rujnu 2018. godine.

Na ovogodišnjoj konferenciji u organizaciji svjetske katoličke televizijske mreže EWTN sudjelovali su i predstavnici EWTN-a: iz Amerike, Velike Britanije, Irske, Njemačke, Italije, Ukrajine te katoličke televizije: Bonum TV iz Mađarske, TV Lux iz Slovačke, TV NOE iz Češke, Bon-TV iz Poljske i Exodus TV iz Slovenije.

Američku katoličku televiziju predstavljali su Michael Warsaw, glavni izvršni direktor u EWTN-u, i od ove godine, savjetnik u Vatikanskom Vijeću za medije te Iwo Bender, regionalni menadžer EWTN-a za srednjoistočnu Europu.

Na konferenciji je sudjelovao i kardinal Péter Erdő, nadbiskup u Esztergomu i Budimpešti te Etelka Romanek, gradonačelnica Esztergoma.

EWTN ovom je prilikom potpisao ugovor s predstavnikom Švedske te će svoj program uskoro emitirati na području cijele Skandinavije.

Iako najmlađa ovakva televizija u Europi, Laudato televizija izuzetno je puno napravila u manje od dvije godine emitiranja. Dogovoreni su i nove suradnje i projekti te će se nastaviti razmjena programa, a neki od noviteta uskoro će se moći vidjeti i u LTV programu.

Velika podrška i poticaj Laudato televiziji, godinama je najveća Američka katolička televizijska mreža EWTN.

EWTN osnovala je časna sestra Klarisa, majka Angelica, u Irondaleu u Alabami. S emitiranjem je započela 1981. godine iz samostanske garaže, a danas njihov program prati 230 milijuna kućanstava u više od 140 zemalja svijeta. Također imaju i radio postaju, internetsku stranicu, novinska i druga tiskana izdanja.

Hrvatska obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima LTV s emitiranjem je počela na Božić 2015. godine na kablovskim platformama, a zemaljsku platformu za digitalnu regiju D44-46 na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije dobila je godinu dana kasnije.