Umrla najstarija Hrvatica "Ja dragoga Boga stalno molim i zahvaljujem mu na životu"

U školu nije išla, kod liječnika je prvi put bila sa 100 godina

Baka koja je živjela u pet država i prošla tri rata, u školu nikada nije išla, a kod liječnika je prvi put bila tek sa sto godina

Najstarija Hrvatica, Anđa Perić, umrla je u 109. godini. Baka koja je živjela u pet država i prošla tri rata, u školu nikada nije išla, a kod liječnika je prvi put bila tek sa sto godina, prenosi Dalmacija News.

-Drago mi je da sam doživila ove godine. Baš mi je drago. Kad mi je dragi Bog dao da toliko živim. Ja dragoga Boga stalno molim i zahvaljujem mu na životu- kazala je nedavno Anđa Perić.

Svojedobno je kazala kako sigurno ne bi doživjela tolike godine da sin i njegova supruga, koji su se brinuli o njoj, nisu bili tako dobri i pažljivi prema njoj.

- Kada ti ode netko drag, netko mlad, netko blizak, tuguješ i kažeš da je otišao prerano, i iznenada. A ja se i nakon smrti babe Anđe, vjerojatno do jučer najstarije Hrvatice, a sigurno najastarije stanovnice naše županije, koju sam upoznao na kraju njezina hodočašća ovom dolinom suza, osjećam upravo tako – kao da se opraštam od nekoga dragog tko je prerano otišao između nas. Hvala ti draga bako Anđe što si nas do kraja života učila o vrijednosti i ljepoti života na zemlji, što si nam pokazala kako se i u bolesti i u starosti može biti radosna i strpljiva, Bogu vjerna, obitelji i narodu odana do kraja.Pokoj vječni daruj joj Gospodine, počivala u miru, a obitelji iskrena sućut- napisao je župan Blaženko Boban o baki Anđi.

Označeno u