Uskrs na Laudato TV-u Laudato TV

Uskrs na Laudato TV-u

Obiteljska televizija Laudato TV pripremila je prigodan program za predstojeće blagdane. Uz prijenose vjerskih obreda iz Vatikana, Jeruzalema i Rima, gledatelje očekuju koncerti, prigodna gastro emisija, novi nastavak humoristične serije, te prigodni dokumentarni i igrani filmovi.

Pripravu za najveći kršćanski blagdan Laudato TV započinje vazmenim trodnevljem tijekom kojega uživo prenosi obrede Četvrtka Večere Gospodnje: Svetu Misu i obred posvete ulja iz Bazilike Svetog Petra i Svetu Misu Večere Gospodnje uživo iz Jeruzalema. Na Veliki petak uživo je u programu obred Velikog petka iz Bazilike Svetog Petra kojeg predslavi papa Franjo i Križni put iz Colosseuma. Svetu Misu Vazmenog bdjenja Laudato TV prenosi iz Bazilike Svetog Petra na Veliku subotu. Nakon prijenosa Svete Mise iz Vatikana i Papinog obraćanja Urbi et Orbi gledatelji će imati priliku pogledati koncert 'Progledaj srcem' koji je 2019. godine održan u Areni Zagreb. U specijalnoj emisiji kulinarskog showa 'Svi za stol' koju vodi Karmela Vukov-Colić gostuje Vladimir Kočiš Zec. Večernji program započinje s novim nastavkom humoristične serije 'Neka nam Bog pomogne' i nastavlja se s doku-dramom 'Duhovni boj'. Na Uskrsni ponedjeljak na rasporedu je igrani film 'Sveti Petar' s Omarom Shariffom u glavnoj ulozi.

Četvrtak 14.4.

9:30 - prijenos Svete Mise i obreda posvete ulja, Vatikan

20:00 - prijenos Sveta Misa Večere Gospodnje, Jeruzalem

Petak 15.4.   

17:00 - prijenos obreda Velikog petka, Vatikan

21:15 - Križni put iz Colosseuma

Subota 16.4.  

19:30 - prijenos Svete Mise Vazmenog bdijenja, Vatikan

Uskrs 17.4.

10:00 Misa Uskrsnuća Gospodinova: Vatikan

12:00 Urbi et Orbi

13:00 Koncert Progledaj srcem Arena 2019.

16:30 Svi za stol, gastro emisija

U kulinarsku emisiju dolazi glazbenik Vladimir Kočiš Zec koji će zapjevati dok kuhar Tomislav Jančić priprema ajngemahtec, pačji batak s kremama od lješnjaka i špinata, te topli mousse od čokolade.

21:10 Neka nam Bog pomogne, humoristična serija

22:10 Duhovni boj, dokumentarna drama 

Dokumentarna drama u produkciji EWTN-a donosi kinematografski prikaz biblijske priče o 'Izgubljenom sinu' preklopljenu s intervjuima koji produbljuju shvaćanje te Isusove parabole. Naglašava važnost spremnosti za duhovni boj u kojem se svakodnevno nalazimo i sugerira kako izvojevati pobjedu u njemu.

Uskrsni ponedjeljak 18.4.

21:30 Sveti Petar 1. dio, igrani film

(San Pietro), 2005.

Igrani film u dva nastavka govori o jednom od ključnih događaja antičkog doba: širenju kršćanstva u Rimu i oko Rimskog Carstva. Prvi dio filma dramatizira novozavjetna Djela apostolska: rani strah, obnovu Duhova, obraćenje Savla, odluku o krštenju pogana i rastjerivanje apostola. Film dramski prikazuje kako su Rimljani i Židovi reagirali na evangelizaciju, s političkog i vjerskog stajališta, te o ogromnim poteškoćama s kojima se kršćanstvo suočilo prije nego li se proširilo. Drugi dio filma na rasporedu je u subotu 23. travnja u 16.45 sati.

Označeno u