Večer dobročinitelja za inicijativu „40 dana za život“ i udrugu „Hrvatska za Život“

U Hrvatskoj će tijekom veljače i početkom ožujka biti održano sedam „Večeri dobročinitelja“ u šest gradova, za inicijativu „40 dana za život“ i udrugu „Hrvatska za Život“.

Cilj susreta je slavlje života i prikupljanje novčanih sredstava za ostvarivanje ciljeva udruge pod nacionalnim geslom Gradimo kulturu života.Neki od ciljeva su širenje apostolata za život u nove gradove, povećati brigu za trudnice i očeve, širenje programa o predbračnoj čistoći i programa za liječenja rana pobačaja, otvoriti nova savjetovališta i Centre za život, podignuti spomenik nerođenima u Velikoj Gorici i spomenik na Ovčari ubijenoj trudnici Ružici Markobašić za vrijeme Domovinskoga rata.

„Želimo graditi kulturu života o kojoj je govorio Sv. Ivan Pavao II., ustoličiti je u hrvatskom narodu. Kultura života obuhvaća cjelovit pristup u odnosu prema začetoj djeci i čuvanju dostojanstva majčinstva i očinstva kroz osvješćivanje o ljepoti i dragocjenosti života i konkretne načine djelovanja“, ističu organizatori. „Ovo je prava prilika za zajedništvo i slavlje života. Potičemo sve ljude dobre volje da se odazovu i dođu s obiteljima, prijateljima, poslovnim partnerima, ali i s djecom jer osigurano je i čuvanje djece koju očekuje i dar iznenađenja“, pozivaju organizatori.

Promotori kulture života, odnosno evangelizatori života, su majke i očevi s iskustvom pobačaja te majke i očevi koji su donijeli odluku za život. Majke Dalia, Antonela i Marinela će tako u nekim gradovima posvjedočiti u kojoj su se muci nalazile i kako im je Inicijativa pomogla donijeti odluku za život.

Dr. Ivan Zmijanović govorit će o pobačajima sa stajališta liječnika, što ga je potaknulo da prestane raditi pobačaje te kako danas svjedoči za život i pomaže majkama da odustanu od pobačaja. Uz bogati glazbeni program predsjednik Ante Čaljkušić će iznijeti plan i program rada za 2019. i govoriti o širenju kulture života.

Večeri će biti 15. i 16. veljače u 20 sati u hotelu Westin u Zagrebu, 21. veljače u 20 sati u hotelu Park u Čakovcu, 22. veljače u 20 sati u restoranu Carpe Diem u Slavonskom Brodu, 28. veljače u 19 sati u hotelu Silver u Osijeku, 1. ožujka u 20 sati u hotelu President u Solinu te 2. ožujka u 19 sati u restoranu Mimoza u Dubrovniku.