VIDEO Evo kako se general Praljak svađao sa Hercegovcima i Lašvanima da puste konvoj pomoći Istočni Mostar

SPASITE RANJENIKE IZ SREDIŠNJE BOSNE – bio je zahtjev Hrvata Brotnja, među njima je bilo mnoštvo izbjeglih iz Srednje Bosne. Oni su bili blokirali konvoj UN-a ratne 1993. godine u središtu Čitluka.

Zahvaljujući Slobodanu Praljku muslimani u Mostaru su dobili 19 kamiona humanitarne pomoći iz “fašističke” Herceg Bosne, piše poskok.info.

Brotnjaci su prolazak uvjetovali dostavom humanitarne pomoći za 158 tisuća Hrvata Središnje Bosne! On se ustao protiv njih i provezao konvoj. Niti jedna ljudska duša iz Istočnog Mostara nije se htjela odazvati kao svjedok obrane generalu Praljku. Niti jedna. Niti jedan jedini Bošnjak od njih 450.000 smještenih u Hrvatskoj nije se htio odazvati na sud. Niti jedan jedini.

U isto vrijeme dok traje ratni kaos u BIH, muslimanske žene i djeca su bila smješteni po odmaralištima duž dalmatinske obale, u toj za njih “fašističkoj” i “agresorskoj” Hrvatskoj. Najžalosnija činjenica je ta, dok su oni odmarali, njihovi muževi i očevi vrše agresiju na Hrvate u Središnjoj Bosni.

Postoji video snimka, do koje pokušavamo doći, u kojoj Bošnjaci Bugojna, smješteni u hotelu u Makarskoj, slave pad Bugojna i progon hrvatskog stanovništva.

Tako je Tuđman vršio agresiju na Hrvatsku.

Upravo to je danas zaključio Haaški sud.