Sadržaj s oznakom: Slobodan Praljak

Pala je u Haagu presuda za šestoricu pripadnika HVO-a. No, ona ne znači i osudu. Sud, onaj konačni, ipak, daje netko drugi, a ne zbunjeni pravni „cirkusanti" iz međunarodnoga Tribunala.

Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Milivoj Petković i Valentin Ćorić, koji su prošlu srijedu pravomoćno osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne za zločine u BiH, poslali su pismo obitelji Slobodana Praljka.
Pismo uznika iz Haaga: Istina je drugačija one koju su konstruirala tijela ad hoc suda

Hrvoje Mandić, povjesničar u Hrvatskom dokumentacijskom centru Domovinskog rata u BiH u Mostaru, svjedočio je izricanju presude šestorici političkih i vojnih predstavnika nekadašnje HZ Herceg Bosne 29. studenog 2017.

Fra Mario Knezović u svojoj emisiji Agape koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugrje objavio je razgovor koji je general Slobodan Praljak dao u emisiji Telering koju je vodio i uređivao Mato Đaković.

“Vođen vizijom otvorenosti, sa željom da Novi list ponudi i drugačije mišljenje, da osim ustaljenih lijevih svjetonazorskih pozicija čitateljima ponudi bar jedan drugačiji pogled na našu zbilju koji je protkan vjerničkim i domoljubnim stavom prije svega, bivši urednik Robert Frank pozvao me u Novi list kao tjednog kolumnistu.

Kako je lijepo biti tjelesno, biološkim životom slobodan, a o tome kako se sloboda stvara, kolika je  njena cijena i s čime/kime je plaćena, ništa ne znati.

Sjedio je u školskoj klupi sa Šuškom i smatrali su ga genijalcem, na baušteli u Njemačkoj zarađivao je za studij na tri fakulteta.

Misu zadušnicu za pokojnoga generala Slobodana Praljka u župnoj crkvi na Kočerinu, gdje se okupilo mnoštvo vjernika, slavio je fra Mario Knezović, župnik.

Sinoć je u čast generala Slobodana Praljka organizirano paljenje svijeća i molitva na centralnom spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Novom Travniku.

Još jedan dokaz o provođenju udruženog zločinačkog pothvata, kojega je jučer presudio sud u Den Haagu, bio je slanje muslimanskih ranjenika na liječenje u Split.

Večeras u 20.00 sati na Kamenitim vratima bit će molitva za generala Praljka, sve uznike, Domovinu nam jedinu, piše pater Ivan Ike Mandurić na svome Facebook profilu. Njegovu najavu prenosimo cijelosti:

SPASITE RANJENIKE IZ SREDIŠNJE BOSNE – bio je zahtjev Hrvata Brotnja, među njima je bilo mnoštvo izbjeglih iz Srednje Bosne. Oni su bili blokirali konvoj UN-a ratne 1993. godine u središtu Čitluka.

U 58. minuti utakmice Torcida je izvjesila transparent u čast Davoru Joviću, a u isto vrijeme je Kohorta podignuta poruku za Slobodana Praljka.

Zagrebački studentski kapelan don Damir Stojić predvodio je misu za dušu generala Slobodana Praljka u srijedu navečer u crkvi Sveta Mati slobode. Naime, general Praljak si je oduzeo život u sudnici u Haagu nakon što je osuđen za ratne zločine.

Večeras je u Čitluku održano spontano okupljanje i paljenje svijeća za pokojnog generala Praljka.

Stranica 1 od 2