(VIDEO) 'Lijenost nije invalidnost' Evo kako je Split Parking posramio vozače koji su parkirali na mjestima za invalide

Kako bi vozače upozorili da se ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, Split Parking je u sklopu kampanje ”Želiš li se mijenjati za mjesto?” postavio skrivenu kameru u garaži jednog trgovačkog centra u Splitu.

Djelatnici Split Parkinga obilazili su garažu te tamnom ceradom s oznakom invalidnosti pokrivali automobile vozača koji su se parkirali na mjesta za osobe s invaliditetom. Ljudima je bilo jako neugodno kada su se vratili do svojih automobila te su s nevjericom i sramom dizali postavljene cerade.

”Oprostite, ovo mi je velika opomena”, ispričavali su se redom posramljeni vozači djelatnicima Split Parkinga, a neke od njih je osim njih dočekao i mladić u kolicima, čime je situacija postala još neugodnija.

”Lijenost nije invalidnost, misli gdje parkiraš”, pouka je videa, a naslovljen je ”Neka svima ovo bude još jedna opomena”.

”Dio naših sugrađana na teži je način naučio kako ne treba parkirati na mjesta za osobe s invaliditetom ako na to nemaju pravo. Nemojte biti jedan od njih, mislite gdje parkirate!”, poruka je na kraju videa, prenosi 24 sata.

Označeno u