Sadržaj s oznakom: Invaliditet

Poseban događaj u međugorskoj župi od 2012. do 2019. bila su Hodočašća za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama. Nažalost, zadnje dvije godine (2020. i 2021.) nije održano zbog situacije u svijetu i kod nas uzrokovane pandemijom.

Chloe i Jason lijepi su podsjetnik o tome kakav bi brak trebao biti.

Josh je htio da se njegova šestogodišnja kćerka Ava zabavi kao i njeni vršnjaci pa je smislio kako joj pomoći da se osjeća posebno, poput prave princeze iz bajke

S nešto manje od 90 centimetara, Melissa Davert se oslonila na vjeru da ostvari karijeru, uda se i rodi blizance

Obama ih vozi po lokacijama koje žele u njihovim invalidskim kolicima. To radi pomoću platforme koja je zakačena za njega. Dosad je plažom provozao stotinjak ljudi...

Nije slučajno što je za proslavu Majčina dana diljem svijeta izabran upravo mjesec svibanj, mjesec posvećen našoj nebeskoj majci Mariji u kojoj, kako kaže papa Ivan Pavao II., Crkva vidi maksimalan izričaj „ženskog genija“ i u njoj pronalazi izvor nepresušne inspiracije.

Postoje oni ljudi koji malim koracima naprave velike stvari, a jedna od njih je i Marina Drašković koja pomaže djeci s poteškoćama

Hrvatsku je na IWAS Svjetskim igrama predstavljalo šest sportaš(ic)a s invaliditetom - Eva Blažević, Ana Gradečak, Matija Sloup, Vladimir Gašpar, Ivan Katanušić i Matej Kačmarčik.

Kako bi vozače upozorili da se ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, Split Parking je u sklopu kampanje ”Želiš li se mijenjati za mjesto?” postavio skrivenu kameru u garaži jednog trgovačkog centra u Splitu.

Linda Bannon (40) i njezin sin Tim (13) iz Chicaga imaju rijedak sindrom zbog kojeg su rođeni bez ruku.

Ja imam 23 godine i zajedno s ostalima koji ne pripadaju spomenutoj skupini sam otpisan i bez ikakve šanse. Mislim da je to sramota i jako sam razočaran, bijesan, ljut jer mi ostali nismo dobili priliku liječiti se.

Dva najbolja prijatelja su se uputila na hodočašće Camino de Santiago - Put svetog Jakova

Debbie su umetnute titanijske šipke u leđa, ali unatoč vježbama s fizioterapeutom kako bi pokušala poboljšati svoje hodanje, u roku od nekoliko mjeseci morala je početi koristiti invalidska kolica

Ovaj mališan osvojio je srca javnosti u prilozima magazina Provjereno svojim pozitivnim stavom i rušenjem predrasuda prema osobama s invaliditetom.Javnost ga je upoznala u emisiji „Provjereno“ još 2014. kao dječaka koji boluje od Treacher Collinsovog sindroma te mu je prijeko potreban slušni implantat.

Drago mi je susresti vas, osobito zato jer ste se ovih dana suočili s vrlo važnom temom za Crkvu i njezinu evangelizaciju i kršćansku formaciju, a to je: kateheza i osobe s invaliditetom, rekao je danas papa Franjo sudionicima kongresa koji je organiziralo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, i zahvalio nadbiskupu Fisichelli za vođenje posebnog Dikasterija za novu evangelizaciju i njegovo služenje u njemu, zahvalivši i svim ostalima za njihov rad na tom području.

Jozo i Snježana Karačić bračni su par iz Crvenica. Sa svojih petero djece žive na zagrebačkoj adresi no u rodni se kraj svake godine rado vraćaju.

Stranica 1 od 3