Započela deseta kampanja inicijative "40 dana za život"

U Hrvatskoj se od 26. rujna do 4. studenoga održava deseta kampanja pro-life inicijative "40 dana za život". Kampanja se održava u 29 gradova diljem Hrvatske, na Facebook i web stranicama Inicijative.

Započela je deseta kampanja pro-life inicijative “40 dana za život”. Kampanja se održava od 26. rujna do 4. studenoga u 29 gradova diljem Hrvatske na Facebook i web stranicama Inicijative.

U Zagrebu se bdije 24 sata ispred KBC Sestara milosrdnica i 12 sati ispred KB Merkur. Bdjenje ispred KBC Sestara milosrdnica otvoreno je u ponoć. Drugo mjesto bdjenja u Zagrebu, ispred KB Merkur, otvoreno je jutros u 7 sati, javlja IKA.


Na mjesto bdijenja ispred KBC Sestara milosrdnica protekle je noći, nakon svečane svete mise u crkvi Presvetog Srca Isusova u Vinogradskoj, iznesena je slika Milosrdnog Isusa


U Križevcima je kampanja započela jutros u 6.30 sati, blagoslovom mjesta bdjenja ispred križevačkog doma zdravlja koje je blagoslovio vlč. Dominik Jaić.


Inicijativa „40 dana za život“ oblikovana je prema Svetom pismu i okuplja kršćane svih denominacija na zajednički angažman za zaštitu života nerođene djece, za iscjeljenje žena koje su pobacile, za obraćenje medicinskog osoblja koje vrši abortuse te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču. Djeluju i kroz duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć svakoj majci i ocu koji razmišljaju ili su donijeli odluku da abortiraju svoje dijete. Inicijativa je razvila program “Oprostom oslobođene” kroz koji radi sa ženama koje su pobacile, te u sebi nose rane te traume. U pripremi je takav program i za muškarce. Upravo je liječenje rana nakon pobačaja obuhvaćeno ovogodišnjim geslom “Njegove nas rane iscijeliše”.