Mateo Kovačić: Međugorje je za mene uistinu prekrasno

Mateo Kovačić je jedna od najvećih nada europskog nogometa.

Igrao za zagrebački Dinamo, a ovih je dana dobio i poziv u nogometnu reprezentaciju Hrvatske. Zanimljivo je spomenuti da je u 2012. godini izabran među 10 najboljih mladih nogometaša svijeta. O svojim igrama u klubu, reprezentaciji kao i tome koliko mu vjera znači u životu Mateo je dao intervju za frama-mostar.

Iza Vas je prvi dio sezone. Kako ste zadovoljni rezultatima Dinama i Vašom igrom?
Uvijek može bolje. Sve je dobro završilo. Imamo dobru bodovnu prednost ispred Hajduka i drugih klubova. Što se tiče Lige prvaka, moglo je opet ove godine bolje, ali drago mi je što smo bili dio toga i mislim da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji i ostvarivati bolje rezultate.

Pripreme su u tijeku: što Dinamo može ponuditi u nastavku sezone i mogu li navijači na jesen opet očekivati Dinamo u Ligi prvaka?
Idemo korak po korak. Moramo se prvo pripremit za proljetni dio sezone da odigramo što bolje i osvojimo prvenstvo. Nakon toga idu pripreme za Ligu prvaka, no ne treba još ići tako daleko. Stožer i ekipa rade jako dobro i nadam se dobrim rezultatima.

Vidite li sebe u dresu Dinama i treću sezonu za redom u Ligi prvaka?
Ja se nadam da ce to isto doći. Ne opterećujem se time samo mogu reći da ću dati sve od sebe da opet uđemo u Ligu prvaka.

Stigao je i poziv za reprezentaciju. Koliko vam to znači?
Poseban je osjećaj igrat za svoj grb, za svoju državu. Imat ću sigurno veliki motiv za dokazati se, a i suigrači su fenomenalni i sigurno da će biti lakše igrati nego u Dinamu.

Što očekujete od reprezentacije u nastavku kvalifikacija?
Hrvatska je do sada igrala jako dobro i ostvarila dobre rezultate. Međutim, moramo još puno toga postići i utakmica pobijedit da bismo se kvalificirali. Sad slijedi Srbija koja je dodatni motiv i mislim da ćemo na kraju svi sretni otići u Brazil.

Kakav je osjećaj doći u Međugorje?
Ovo je za mene uistinu prekrasno. Ovdje mogu svaki dan otići na misu. Jednostavno je lijepo što smo tu i drago mi je što nas uvijek tako lijepo prime u Hercegovini.

Poznato je da ste vjernik. Zašto ste uopće vjernik i koliko vam to pomaže u sportu?
Ne volim isticati da sam preveliki vjernik. Ja kao i svaka normalna osoba imam svoje rane i slabosti i molitva i vjera mi pomažu da sve to prebrodim. Molitvom prije utakmice dobivam inspiraciju i dodatnu snagu da znam da će sve biti u redu. U tom duhu sam odgajan i tako naučio živjeti.

Je li zbog toga bilo nekad ismijavanja od prijatelja, kolega u momčadi?
Pa jest. Bilo je takvih podbadanja nešto više u mlađim kategorijama dok sam još ministrirao. Sve je to komentirano u nekom humoru, ali nisam se nikad s time previše zamarao.