Obiteljske večeri postaju zanimljive i obogaćujuće kad se odvojimo od televizora i slijedimo taj dragocjen Gospin savjet! Malo pomalo će nam srca zaplamtjeti!

To je jedan od najboljih načina da „zadobijemo Duha Svetoga“, koji je prema svetom Serafimu Sarovskom, cilj kršćanskog života. Dobro je upotrijebiti svoju maštu, prema razini biblijskog znanja u svakoj obitelji. Član obitelji, koji najbolje pozna Bibliju, mogao bi proći nekoliko stranica evanđelja ili Djela apostolskih, izvući nekoliko detalja, riječi, situacija i prirediti pitanja (vrsta kviza). Navečer bi ta pitanja mogao postaviti članovima obitelji. Brzo će se razviti prava diskusija o Riječi Božjoj, u kojoj se svaki član obitelji može izraziti u potpunoj slobodi. Na ovaj način je Gospa poučavala mlade u međugorskoj molitvenoj grupi kako bi upoznali i zavoljeli Bibliju!

Evo nekoliko primjera:

A - Navedite 6 od 7 stvari koje je milosrdni Samaritanac učinio kad je ugledao polumrtva čovjeka između Jeruzalema i Jerihona. (Lk 10, 29)

B - Navedite 4 od 5 proročanstva o Isusu koje je arkanđeo Gabrijel izrekao Mariji tijekom Navještenja. (Lk 1,30)

C - Navedite tri stvari koje je grešnica učinila za Isusa, a koje farizej nije učinio kad je Isus došao blagovati u njegovu kuću. (Lk 7, 38)

D - Isus je nakon svog uskrsnuća pripremio doručak svojim apostolima na obali Tiberijadskog jezera. Što je bilo na jelovniku? (Iv 21,9)

E - Navedi barem jedan odlomak gdje sam Isus govori o Noi, Abrahamu, Mojsiju, Davidu, Ivanu Krstitelju... Noa (Lk 17,26); Abraham (Mt 22,32); Mojsije (Mt 19,8); Ilija (Lk 4,25 i Mt 17,11); David (Mt 17,11).

F - Kojom prigodom Isus spominje vola i magarca i jasle? (Lk 13,15)

G - Koju dvojicu apostola je Isus poslao u grad da priprave pashalnu večeru (Posljednju večeru)? (Lk 22, 8)

H - Koja 4 znaka navodi Isus (nakon svog uskrsnuća) koja će pratiti one koji uzvjeruju? (Mk 16,17)

I - Navedi sedam Isusovih riječi na križu (Iv 19, 26-28; Lk 23, 34-46; Mk 15,34)

Druženje s Riječju Božjom je uistinu druženje s Istinom, a to nije luksuz u našem svijetu! Što Bog misli o takvoj i takvoj činjenici ljudskoga života? Što Bog misli o novcu? Kontroli rađanja? Djeci? Patnji? Poslu? Prijateljstvu? Kad čitate Riječ, kad je čitate opet i opet, i upijete je, dozvoljavate istinskom Svjetlu da utječe u vaša srca i da se nastani ondje. To znači otvoriti se istinskom iscjeljenju srca! I kad bismo živjeli takvim životom i prenosili ga svojoj djeci od rane dobi, mir i radost bi došli i nastanili se pod našim krovovima! Sve što trebamo napraviti jest odlučiti se. S Bogom je uvijek sve jednostavno. On očekuje da mi napravimo prvi korak prema njemu, a on čini ostalo!

stellamaris-naklada.com

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
DJEVICA MARIJA UKAZALA JOJ SE KAD JE IMALA 13 GODINA Sestra Mirjam u samostan je ušla kao tinejdžerica, na mjesto ukazanja nikad se nije vratila
14. Maggio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.