Ove godine 2. travnja obilježava se jubilarni 10 Svjetski dan svjesnosti o autizmu, pod motom „Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo!”

Već tradicionalno u mnogim gradovima održat će se različite manifestacije ili će se plavom bojom (plava boja je omiljena boja autističnih osoba) osvijetliti zgrade i ulice, kako bi se makar na izvanjski način pokušalo u ljudima produbiti veći interes za rješavanje brojnih problema sa kojima se susreću osobe s autizmom i njihove obitelji.

U obilježavanju ovog dana uključit će se i naša Zajednica za djecu s poteškoćama u razvoju „Vjera i svjetlo“ - KRALJICA MIRA, koja se na poseban način trudi prilagoditi duhovni i liturgijski aspekt života ovim osobama i njihovim roditeljima. Za djecu s poteškoćama naime odlazak na molitve i Mise često puta zna biti veliko opterećenje upravo stoga što se njihove vizualne, auditivne i socijalne potrebe razlikuju od nas „neurotipičnih“ osoba.

U NEDJELJU 2. travnja 2017. u prostorijama župne crkve Krista Kralja u Čitluku program će započeti u 16. sati susretom Zajednice (učenje pjesama s pokretima i pripremanje za animaciju sv. Mise); zatim slijedi u crkvi KRIŽNI PUT (prilagođen djeci) i zatim animirana sveta Misa u 17,00 sati koju će predslaviti naš duhovnik fra Goran Azinović. Iza Mise bit će zajedničko druženje uz slastice i pjesmu. Pozivamo sve koji žele, a posebno roditelje i djecu iz autističnog spektra da nam se pridruže u ovom slavlju.

Obavezni dress code: OBUĆI SE U PLAVO!!!

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 1.8.2021.
01. Agosto 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.