Grijeh je nesavršeno čovjekovo stanje u kojem se čovjek svjesno i svojevoljno odijelio od Boga, u neprijateljskom je odnosu prema Bogu.

Grijeh je, dakle, svojevoljan i svjestan otpad od Boga, koji se očituje u čovjekovim grješnim činima. A grješni je čin onaj čin kojim čovjek svojevoljno i svjesno krši Božju volju izraženu u njegovim zapovijedima, krši Božji nacrt ćudorednog življenja i raskida milosni odnos s Bogom, prestaje sudjelovati u Kristovu životu, poriče svoj vlastiti poziv. Grijeh duboko ranjava dušu, ranjava je do te mjere da on utječe na čovjekovo psihičko zdravlje. Grijeh, drugim riječima, ima psihosomatske posljedice za čovjeka. U takvu stanju uzalud kucamo na vrata Marijina srca.

Zato Marija traži obraćenje srca i pomirenje s Bogom. Bez toga nema čovjeku mira, nema mu mirna sna, nema mu sigurne i zdrave budućnosti. Crkva nam nudi pomirenje s Bogom u sakramentu pomirenja i pokore, u svetoj ispovijedi. Marija često u svojim porukama ističe potrebu svete ispovijedi kojom se pomirujemo s Bogom kajući se za svoje grijehe, žaleći što smo ih počinili i obećavajući Bogu popravak: „Kajem se od sveg srca što sam Boga uvrijedio i čvrsto odlučujem da ću se popraviti i da ne ću više griješiti.” Nakon takva pomirenja s Bogom smijemo kucati na vrata Marijina srca, moliti je za milosti, sigurni da će nam ona isprositi od Boga sve što nam je potrebno za spasenje.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
ONLINE DUHOVNA OBNOVA: PRIGOVARANJE UNIŠTAVA LJUBAV, A STRPLJIVOST JE IZGRAĐUJE!
08. Marzo 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.