Misija je jedan put, to je kada se izađe iz samoga sebe.

Evo zašto smo svi pozvani da budemo misionari, i ne trebamo se onda zavaravati želeći otići u daleka mjesta i pritom ostati zatvoreni u sebe, svoje misli, sjećanja i želje: bit ćemo blokirani i činit ćemo stvari samo fizički, rukama, nogama, sa onime što imamo, a ne onime što jesmo!

Misija je tvoje biće koje se daruje, koje više ne misli na sebe, koje se interesira za potrebe drugih, nudi nadu i mir drugima.Gospodin vidi koliko mi želimo uistinu ući u svoj život i živjeti ga i darovati, kako je učinio On Ne bojte se darovati život, jer kada ga daruješ pronađeš ga stostruko! Isus je rekao: tko izgubi svoj život, pronaći će ga!

Misionarstvo znači prije svega darovati vlastiti život do točke da zaboraviš kako se zoveš i da radiš sve za ljubav, u ljubavi. Imati slobodnu, snažnu, ljubav koja se nikada ne vrijeđa… koliko nam to dobra samo čini!

Zapravo smo svi djeca i u nama postoji velikodušnost i čistoća djeteta koja traži pravu ljubav jer djeci treba ozračje mira, snage, ljubavi, slobode. A mi moramo biti žene i muškarci koji su sposobni braniti život, voljeti život, vjerovati u svoj život i život drugih.
Isus treba naše ruke, naše srce, naša usta za naviještanje: neka naš osmijeh potiče na razmišljanje, da osobe koje susretnemo razmišljaju; da se zapitaju: Kako je moguće da još ima mladih koji žele krenuti, voljeti, darovati, služiti, smijati se?

Osjetimo se odgovornima za život svake osobe koju susretnemo i pitajmo Gospu da nam sa puno dobrote učini dar pravog misionarstva u srcu. Izađimo iz sebe samih, a ako Bog želi i iz svojih mjesta; otiđimo tamo gdje su Božja djeca koje nisu bila voljena. I mi smo Božja djeca koja su imala iskustvo ne-ljubavi i znamo kako je to. Sada krenimo, bez puno projekata, samo dajmo život i dovoljno je! Dati život: život su oči, riječ, ruke, noge, suze, osmijeh, zagrljaj, bez puno razmišljanja! Prepustimo se da nas vodi Duh Sveti, iziđimo iz svojih komoditeta: to će nas naučiti što je prava ljubav, što je zapravo život. Darovati život je najljepša stvar na svijetu jer, kaže nam Isus, ga pronalazimo stostruko umnoženog, u sebi, za uvijek.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Fra Ivo Pavić: Pozive Gospe iz Međugorja nismo ozbiljno shvatili
23. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.