Sadržaj s oznakom: Misija

Misija je jedan put, to je kada se izađe iz samoga sebe.

Na blagdan Bogojavljenja, 6. siječnja, obilježava se Dan svetog Djetinjstva, a riječ je o danu kada djeca (i odrasli) na razne načine, posebno materijalnim prilozima i molitvom, pomažu siromašnoj djeci diljem svijeta.

Hrvatska katolička misija u Željeznom je osnovana 29. lipnja 2022. Dekret o osnivanju se čita 25.9. na prvoj misi u 10.00 sati. Budući da je ovo povijesni događaj za Željezansku biskupiju i Gradišće kao i za Austriju, program utemeljenja i misu će prenositi HRT a popratiti ORF i drugi najavljeni mediji.

Sirotište "Mali dom" franjevačke misije koje u centralnoj Keniji, u selu Lower Subukia, vodi najmlađi hrvatski misionar fra Miro Babić pozvali su javnost da se uključe u novi humani projekt.

Franjevački muzej Tomislavgrad organizira proslavu ‘50 godina misionarskog rada hercegovačkih franjevaca u DR Kongu’ koja će se održati u okviru programa manifestacije ‘Dani sv. Nikole Tavelića - 2018.’ u Tomislavgradu.

U irskom gradu Tullamore na Uskrsni je ponedjeljak održana prva misa na hrvatskom jeziku. Sveta misa održana je u Župi uznesenja Blažene djevice Marije, javlja Hrvatski katolici u Irskoj.

Vlč. Marko Jukić, najmlađi je hrvatski misionar. Trenutno djeluje u Peruu gdje brine o tamošnjim Hrvatima, ali i drugim župljanima, osobito onim siromašnima.

Od pristupa Republike Hrvatske Europskoj uniji (1. srpnja 2013.), župa bilježi stalan porast broja Hrvata katolika. Kroz cijelu povijest župe događale su se slične migracije.

Afrika jest siromašna, ali Afrika su osmijeh, sreća, ljubav i uživanje u malim stvarima.