MISIONARI TREBAJU VAŠU POMOĆ Najveći problem djece u misiji su cipele, obucite ih!

Sirotište "Mali dom" franjevačke misije koje u centralnoj Keniji, u selu Lower Subukia, vodi najmlađi hrvatski misionar fra Miro Babić pozvali su javnost da se uključe u novi humani projekt.

Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

Dragi naši prijatelji,

potaknuti radom na našem projektu “Ujak Ante” u kojemu smo pronašli oko 600 ujaka i ujni za isto toliko afričkih nećaka i nećakinja, odlučili smo pokrenuti novi projekt koji bi bio usmjeren isključivo na najveći problem djece u našoj misiji, a to su cipele.

One su za siromašne uvjete života, nezaposlenost, veliki broj djece i ruralni teren na kojem se svaka obuća brzo raspadne naprosto nedostižne. Imajte na umu da prosječna plaća za one rijetke sretnike koji je imaju iznosi oko 300 kn, a par dobrih čvrstih kožnih cipele s debelim gumenim đonom koje jedine mogu izdržati godinu dana grubog i kamenitog terena košta između 150 i 200 kn. Jasno je da velika većina roditelja to ne može priuštiti svojoj djeci.

Stoga smo tu mi da se u ovo predbožićno vrijeme posvećeno Djetetu dobrotom i ljubavlju dobacimo do stotina bosih nogu u dolini Donje Subukije i obujemo ih ne samo u cipele nego i u nadu.

KAKO NAM MOŽETE POMOĆI?

Pomoći nam možete tako da na račun naše Udruge uplatite neki od sljedećih iznosa:

50,00 HRK za gumene čizmice cca 7 eura

100,00 HRK za platnene/plastične tenisice cca 14 eura

150,00 HRK za školske kožne cipele cca 20 eura

Naravno da možete uplatiti i manji i veći iznos, mi ćemo od svog skupljenog novca kupovati isključivo kožne cipele s gumenim potplatom tako da su naši maleni prijatelji sigurno obuveni cijele godine.


PODACI ZA UPLATU:

1. HRVATSKI RAČUN

IBAN: HR5123400091110539216 (PBZ)

primatelj: PRIJATELJ MALOG DOMA, VARAŽDIN

opis plaćanja: CIPELE ZA ERICA

BIC/SWIFT: PBZGHR2X

*Polja – model i poziv na broj mogu ostati prazna

(ako morate upisati onda: model 00; poziv: datum tipa 10122018)

Za uplate iz inozemstva u eurima potreban vam je i SWIFT kod naše banke (PBZGHR2X).

NAPOMENA: Za svaku uplatu iz inozemstva na hrvatski račun banka nam nažalost naplati proviziju 7 EUR-a pa nam se tako dogodi da primimo i manju donaciju od 7 EUR-a, a banka nam svejedno naplati taj iznos i time smo u gubitku. Ovakve uplate nažalost ne možemo zaustaviti u banci, a banka nam i dalje ovako nelogično naplaćuje pa vas molimo da ako uplaćujete iz inozemstva vodite računa da vaša donacija ne bude manja od 7 EUR-a jer od toga je samo banka zaradila.

2. BiH

Transakcijski račun: 3385702525095057 (UniCredit Bank d.d.)
Vlasnik računa: Miroslav Babić, Kulina Bana 31, 70230 Bugojno (to je naš fra Miro Babić)
NAPOMENA: U opis plaćanja obavezno upišite DAR ZA AFRIKU te VAŠE IME I PREZIME!

Devizni račun u BiH za EURO uplate:

IBAN: BA393385702825096366
SWIFT: UNCRBA 22;
Vlasnik računa: Miroslav Babić, Kulina Bana 31, 70230 Bugojno.
UniCredit Bank d.d.
Adresa banke: Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar, BiH
NAPOMENA: U opis plaćanja obavezno upišite DAR ZA AFRIKU te VAŠE IME I PREZIME!

3. PayPal

Donaciju možete uplatiti karticom (kreditnom ili debitnom) putem interneta na PayPal račun Malog doma. ZA OVU UPLATU NE MORATE IMATI VLASTITI PAYPAL RAČUN!

Ako na ovaj način želite uputiti donaciju molimo vas da nam pošaljete poruku na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i u poruci napišete iznos donacije koji želite darovati.

Na vašu mail adresu poslat ćemo online PayPal račun za uplatu donacije putem kojeg možete uplatiti željeni iznos karticom (nije potrebno imati PayPal račun).


TKO JE ERIC?

Eric Gathemia po kojem akcija nosi ime je dječaka iz 6. razreda Osnovne škole Nyamamithi. Njega su i njegov zarazni osmijeh i bose noge susreli naši volonteri kada su za Uskrs bili u misiji. Eric je odmah dobio svoje cipele i tenisice, pa njegovoj sreći nije bilo kraja. Zato ovom akcijom želimo usrećiti i sve druge djevojčice i dječake u Donjoj Subukiji i omogućiti im da u novu školsku godinu krenu u prekrasnim novim cipelama.

Na gornjoj fotografiji vidite Erica prije, a na donjoj fotografiji poslije susreta s našim volonterima. I vi možete biti dio ove predivne promjene.

eric.jpg

eric-2.jpg


Podijeli, javi i drugima!