Bog daje iskušenja, ali i olakšanje kada dođemo do granice podnošljivog jer nad svakim iscrpljenim i slomljenim životom stoji Onaj čija je ljubav na križu zagrlila baš svakog od nas.

Proći ćeš svojom pustinjom često žedan i gladan ali molitva je karta na kojoj su ucrtane sve oaze ispunjene nepresušnim količinama blagoslova i milosti,radosti i mira. U molitvi neka te uvijek krijepi Muka Kristova i osnažuju Rane Njegove da dostojanstveno prođeš kroz sve postaje svoga životnoga križnoga puta. A one koje ćeš danas sresti na hodočašću života, pozovi molitvom i postom da se pridruže na putu vjere prema vječnosti u Uskrsnu radost djece Božje. Pridruži svoje boli i suze onoj boli koju Nebeska Majka osjeća za svakim izgubljenim djetetom, koja trpi za tebe, za mene, za nas sve,i ne zaboravi da si najjači onda kada padneš na koljena podno Boga Raspetoga vapeći gladan i žedan ljubavi, dok iz sebe ostavljaš svu ponudu i raskoš svijeta hraneći se nepropadljivim jelima sa nebeskoga stola.

Tko posti, bolje moli, a tko moli, lakše posti. Post je velika milost a Majka boli i naša Gospa s brda milosti poziva na post srcem. “Danas vas pozivam da počnete s postom od srca“ Post mislima. Post očima. Post ušima Post govorom Post osjećajima. Post u odijevanju Post u jelu i piću.

UŠIMA - "O, kad bi me poslušao Izraele!"

SLUŠAJ - Riječ Božju i saslušaj brata koji Te nešto traži ili se želi samo rasteretiti...

NE SLUŠAJ - Isprazne govore, sceniranja i zlonamjerne insinuacije...

USTIMA - "Effatha, otvori se..."(Mk 7,34)

OTVORI SE -Slavljenju Boga u osobnoj molitvi, zajedničkoj u obitelji i župnoj zajednici ...

ODBACI - Govoriti zlo o onome tko Ti je priuštio patnju... Pokušaj moliti za takvu osobu, ali oslanjajući se na Boga da će Ti On pomoći da možeš za nju moliti...

OČIMA - "Ako je tvoje oko zdravo cijelo tijelo će Ti biti u svjetlu..." ( Mt 6,22)

GLEDAJ - Svijet, stvari i osobe čistim i dobrim okom, sa zahvalnošću Bogu što su stvorene i Njegovom krvlju otkupljene...

IZBJEGAVAJ - Nedobronamjerne poglede i ono što ne izgrađuje

UMOM - "Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom pameti svojom." (Mt 22,37)

NJEGUJ - Božju misao i njegovu dobrotu...

Neka Gospodin bude u Tvojim mislima i u Tvojim svagdašnjim planovima...Uvijek sve planiraj i radi u društvu s Njim....

ODBACUJ - Ružne i zle misli prema događajima svoga života i svome bližnjemu... „Molite, postite i radosno svjedočite vašu vjeru. Dječice, neka vaše srce uvijek bude ispunjeno molitvom. "25. listopad 2009.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Župna devetnica za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja
13. Giugno 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.