Kad razmislite, svijet vašeg djelovanja i aktivnosti je veoma dragocjen svijet.

Ono što radite trebalo bi biti dostojno vas; trebalo bi biti dostojno vaše pažnje i časti i u skladu s vašim samopoštovanjem. Ako volite ono što radite, onda ćete to raditi predivno. Možete ne voljeti svoj posao na početku; Ipak, najdublji dio vaše duše može vam pomoći da donesete svjetlo ljubavi u ono što radite. Onda, bez nagrade za ono što radite, vi ćete to činiti na kreativan i preobražavajući način.

Ima jedna priča o zen-monahu u Japanu koja se može primijeniti. Car je imao veličanstvenu vazu koja je bila stara i komplicirano lijepa. Jednog dana netko je oborio vazu i ona se raspukla u milijun dijelova. Dijelovi su skupljeni i pozvan je najbolji lončar u zemlji da ponovno složi vazu. Došao je, ali je pogriješio. Za svoj propust platio je glavom. Car je pozvao sljedećeg lončara i ovaj je pogriješio. Ovo se nastavilo tjednima dok, konačno, nisu stradali svi umjetnici u zemlji koji su pogriješili kod slaganja razbijene lijepe vaze. Ostao je bio još jedan umjetnik, stari zen-monah koji je živio u pećini u planinama. Imao je mladog učenika. Došao je, skupio sam sve dijelove vaze i donio ih u svoju radnu šupu.

Tjednima i tjednima je radio dok, konačno, vaza nije bila gotova. Učenik ju je gledao i razmišljao kako je lijepa. Njih dvojica su otputovali u grad i donijeli vazu u palaču. Car i svi njegovi dvorjani divili su se u čudu ljepoti ponovno složene vaze. Stari zen-monah bio je velikodušno nagrađen. On i njegov mladi učenik vratili su se u svoju pećinu u planinama. Onda je jednog dana mladić tražio nešto i neočekivano došao do dijelova vaze. Utrčao je gospodaru: Pogledajte ove dijelove vaze, nikad ih niste sve složili. Kako ste načinili vazu lijepu kao što je bila ona stara? Stari gospodar je odgovorio: Ako nešto radiš iz srca ispunjena ljubavlju, onda ćeš uvijek biti sposoban učiniti nešto lijepo.

John O'DONOHUE

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
U Općoj bolnici Sarajevo za 24 sata rođeno 14 beba
19. Ottobre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.