Sveti se Otac jutros (24. svibnja) u Vatikanu susreo s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, Donaldom Trumpom, te su pola sata raspravljali o pitanjima mira, međureligijskog dijaloga i vjerske slobode, kao i o Crkvi u Americi te njezinoj ulozi u obrazovanju, zdravstvenoj skrbi i potpori seliocima.

U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice stoji da su Papa i predsjednik Trump razgovarali o dobrim bilateralnim odnosima koji postoje između SAD-a i Svete Stolice te također o njihovoj zajedničkoj predanosti za život, vjersku slobodu i slobodu savjesti.

Nadalje, u priopćenju stoji da su Sveti Otac i američki Predsjednik razgovarali o međunarodnim pitanjima i promicanju mira putem političkih pregovora i međureligijskog dijaloga, spominjući se na poseban način situacije na Bliskom istoku i zaštite kršćanskih zajednica. Nakon završetka susreta s papom Franjom, predsjednik Trump se sastao s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, i tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
ONLINE KONGRES za 22 zemlje španjolskog govornog područja 29. i 30. svibnja
13. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.