Nadbiskupija je za Catholic News Agency rekla da je vremensko ograničenje homilije dio sigurnosnih mjera na pandemiju koronavirusa.

Nadbiskupijski vikar Glennon Jones krajem srpnja rekao je da su u ordinarijat pristigli izvještaji o pojedinim homilijama koje su trajale duže od pet minuta, odnosno više od onoga što je nadbiskup propisao.

To povećava izloženost drugih mogućem virusu, ali i unosi nemir među vjernike do te mjere da neki zbog toga ne sudjeluju u misnom slavlju. Ako se to nastavi, nadbiskup Wester razmotrit će strože postupke, uključujući i mogućnost oduzimanja prava propovijedanja, napisao je Jones.

Santa Fe među rijetkim je biskupijama oštrijih mjera sigurnosti. Primjerice, druge biskupije u državi New Mexico, Gallup ili Las Cruces nisu izdale ograničenje za dužinu homilije otkad su se Mise s narodom nastavile služiti, prenosi Laudato.

Inače, papa Franjo prije dvije je godine svećenike potaknuo da njihove homilije budu dobro pripremljene i obzirne prema zajednici, spomenuvši pritom da ne smiju biti duže od deset minuta.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Svećenik s natpisom ispred trgovine poziva kršćane: „Ako možete doći u kupovinu po namirnice, onda možete doći i na misu”
02. Marzo 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.