Sadržaj s oznakom: Misa

Gotovo ste sigurno svjedočili tome. To je problem u gotovo svim katoličkim župama na kojima sam bio: neki će katolici prisustvovati misi, primati pričest ... i odmah nakon otići s mise prije nego što bude gotova, piše Churchpop.

Krist je imao važnu poruku za ljude poput nas.

Imate li problem s pažnjom tijekom mise? Čini se da se to svakom to događa. Fra Paul-Michael Piega za katoliči portal Churchpop dao je izvrsne savjete za izbjegavanje takvih smetnji tijekom mise.

Na misu ne dolazim samo da bismo se prisjetili tko je Isus bio u davnoj prošlosti; ponovno oživljavamo tko je Isus za nas, upravo ovdje usred naših sadašnjih borbi, piše Aleteia.

Posvjedočit ću vam kako sam ja krenula svakodnevno na Svetu misu.

Chatbot umjetne inteligencije zamolio je vjernike u prepunoj crkvi svetog Pavla u bavarskom gradu Fuerthu da ustanu iz klupa i slave Gospodina.

Žrtva na svetoj misi, budući da je istovjetna sa žrtvom na križu, ima neizmjernu vrijednost. I nema savršenijega načina da se klanjamo Bogu nego prikazujući misu, u kojoj je njegov Sin Isus Krist Žrtva i Svećenik.

U drugu uskrsnu nedjelju, koja je i nedjelja Božjeg milosrđa, u Trusini pokraj Konjica, u župi Vrhbosanske nadbiskupije Žitače-Podhum, obilježena je 30. obljetnica ubojstva 24 Hrvata katolika toga kraja koje su počinili vojnici Armije BiH, javlja nedjelja.ba.

Kaptol 9 i svima dobro poznati franjevački samostan i crkva otvaraju svoja vrata vjernicima na Veliki četvrtak i od tada će se u jednom dijelu crkve redoviti služiti misa najprije nedjeljama, a od 1. svibnja i svakodnevno. Sve je detalje u razgovoru za HKR otkrio ekonom provincije i voditelj obnove fra Ivan Utješinović.

Svjedoci smo kako u suvremenom svijetu sve manje mladih dolazi na svetu misu. U National Catholic Registeru Matt Archbold progovorio je o svojoj frustraciji koja je povezana s onim roditeljima koji svojim tinejdžerima odobravaju propustiti odlazak na svetu misu.

Euharistija je najveća dragocjenost koju je Bog mogao darovati nama, svojim ljubljenim bićima.

U međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova, u petak, 10. veljače 2023., na blagdan Stepinčeva, u 18,00 sati bit će slavljena sveta misa za fratre iz ove župe ubijene koncem Drugoga svjetskog rata i u poraću kao i za župljane stradale u Prvome, Drugome te u Domovinskom ratu.

Čudo koje se u 17. stoljeću dogodilo u Montserratu posvješćuje nam da čistilište postoji i kako su duše potrebne molitava vjernih.

Na Groblju mira na Bilima danas je slavljena sveta misa zadušnica za sve žrtve totalitarnih i autortitarnih režima: nacizma, fašizma i komunizma.

U subotu, 20. kolovoza, na Groblju mira slavit ćemo svetu misu zadušnicu za sve žrtve totalitarnih režima.

Katekizam katoličke crkve navodi slijedeće:

Stranica 1 od 4