Nakon četiri dana po nesnosnim vrućinama koje je proveo trčeći 310 kilometara od Zagreba do Vira na temperaturama većim od 40 stupnjeva, 37-godišnji Zagrepčanin Marko Kos stigao je sinoć točno u 20 sati i 30 minuta na ciljnu etapu – otok Vir! Posljednjim naporima uspio je savladati uspon na Virskom mostu, a potom se kod table Vir našao u zagrljaju svoje obitelji i prijatelja koji su ga nestrpljivo čekali.

"Care!", "Naš idol!", "Bravo sine ljubi te majka!", pisalo je na transparentima kojima su ga hrabrili dok je hvatao zrak, upravo ono što mu je najviše trebalo.

"Sve me boli, treba mi jedan dan da se oporavim od napora kako bih mogao nazad. Još nije gotovo, ali teži dio je iza mene. Neće ni povratak biti lagan", kazao je premoreni Kos, inače profesionalni kuhar iz jedne zagrebačke pizzerije, za Virski list.

vir-trcao-3.jpg

On se na ovaj pothvat odlučio kako bi promovirao humanitarnu Udrugu "Mali zmaj" te da bi se za djecu slabijeg imovinskog stanja kupio školski pribor, platila školska marenda i pokazne karte za učenički prijevoz.

Cilj koji je postavio još nije u potpunosti ostvaren; nakon odmora Kos će u nedjelju krenuti nazad vozeći bicikl od Vira preko otoka Paga do Zagreba. Sve to u planiranih 36 sati, i sve kako bi projektom "Trčim za budućnost 300 djece" skrenuo pozornost na potrebe naših bližnjih, te važnost sporta i zdravog života.

Kada se osvrnuo na strahoviti napor koji je već uložio pretrčavši 310 kilometara, drugi i posljednji dan ovog titanskog maratona bili su mu kao slike iz noćne more.

vir-trcao-4.jpg

"Drugi dan je bio strašan, a ovaj posljednji poput pakla! Zadnjih 10 kilometara nikad u životu nisam duže trčao", opisao je svoje muke do dolaska na Vir.

Prvi dan svoje utrke i misije Kos je trčao gotovo cijelo vrijeme, po najvećem suncu i temperaturama koje nisu padale ispod 40 stupnjeva, dok je drugog dana trčao od pet ujutro do podne, potom opet do 16 sati i dalje dok je išlo. Tata Ivan pratio ga je automobilom od drugog dana cijelim putem, čak i po usponu na Velebit kada mu je farovima obasjavao put. Konačno, od Zatona Obrovačkog do Vira prevalio je posljednjih 65 kilometara.

vir-trcao-1.jpg

"Bilo je strašno, najgora vrućina na cijelom putu, izmjerili smo 43 stupnja. Dobio sam žuljeve, peku mu tabani i bole kukovi, ali vrijedilo je. Skupljamo sredstva za školovanje djece koja su slabijeg imovinskog stanja", naglasio je Kos važnost projekta za čiju je realizaciju uzeo godišnji odmor i trčeći krenuo od Zagreba prema obitelji koja ga je nestrpljivo čekala na Viru. 

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 23.1.2021.
23. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.