Dječaka Sonita Awala spasili su vojnici koji su pretražujući područje čuli plač.

KATMANDU - Četveromjesečna beba više od 22 sata provela je pod ruševinama nastalima nakon snažnog potresa koji je proteklog vikenda razorio dobar dio Nepala. Dobrog je zdravstvenog stanja i nema unutarnjih ozljeda, pišu lokalne novine Kathmandu Today.Dječaka Sonita Awala spasili su vojnici koji su pretražujući područje čuli plač. Kuću u kojoj je maleni bio već su prije pregledali i mislili su da nema preživjelih nakon razornog potresa u subotu.

Prema podacima lokalnog ministarstva unutarnjih poslova poginulo je 4358 ljudi, a više od 8174 je ozlijeđeno. Nepalski premijer Sushil Koirala rekao je da je poginulo možda i do 10.000 ljudi jer su neka područja teško dostupna spasiocima.

To je najgori potres koji je pogodio Nepal u posljednjih 80 godina. Davne 1934. godine zabilježen je potres jačine 8.0 stupnjeva po Richteru i uništio je gradove Katmandu, Bhaktapur i Patan. Tada je poginulo 8500 ljudi.

Ako želite još vijesti iz svijeta, kliknite OVDJE

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Guillermo Esteban Grilex: Pronalaženje Boga putem rep glazbe
04. Agosto 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.