Sadržaj s oznakom: Potres

- Draga Bosno i Hercegovino, uz Vas smo kao i Vi uz nas. Volimo vas i čuvajte se - napisano je u objavi na stranici Grada Zagreba

Svemogući vječni Bože, Ti si svojom riječju stvorio svemir svijet i čovjeka.

Voditelj hrvatske katoličke misije u Berlinu u Njemačkoj fra Zvonko Tolić OFM pokrenuo je jučer samo nekoliko sati nakon potresa u Petrinji akciju preko pay pala za novčanu pomoć unesrećenima od potresa u Petrinji i okolici.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je danas poruku podrške svima stradalima u potresu te uputio poziv na solidarnost sa stradalima.

Jak potres magnitude 5.5 prema Richteru pogodio je u nedjelju ujutro šire područje Zagreba.

Papa se susreo s timom za spašavanje, te s jednim od njihovih pasa, s područja središnje Italije gdje je nedavni potres usmrtio skoro 300 ljudi.

Nakon razornog potresa koji je 24. kolovoza pogodio središnju Italiju i u kojem je, za sad, poginulo više od 267 ljudi, ranjeno ih je 387 potres koji je uzrokovao brojne materijalne štete, jedan kip Djevice Marije ostao je netaknut.

Uz potres koji je prošle srijede uništio središnju Italiju postala je viralna i fotografija sestre Mariane, talijanske redovnica od 32 godine koju je iz ruševina spasio anonimni heroj.

Osječanin Ivan Lončar, trenutno se nalazi u Nepalu, točnije u glavnome gradu Kathmandu koji je glavna vijest zbog potresa koji se dogadja pomicanjem tektonskih ploča. Prema informacijama lokalnih novina ploče…

 Dječaka Sonita Awala spasili su vojnici koji su pretražujući područje čuli plač.