Petra Dizdar, Hrvatica iz New Yorka, pokrenula je prikupljanje novčanih sredstava za hrvatske vatrogasce. U samo jednom danu prikupljeno je 7800 dolara (oko 50.000 kuna).

Dizdar u opisu kampanje, koju vodi na stranici gofundme, navodi kako su Split i okolicu ovih dana pogodile strašne vatre. Unatoč naporima, vatrogasci imaju minimalne resurse i treba im pomoć, piše Dizdar.

U Splitu, kaže, ima dvoje ljudi, Love Viskota i Marijana Mijušković, koji kontaktiraju vatrogasnu postrojbu u Splitu i dobrovoljne vatrogasne udruge u okolici, kako bi doznali što im točno treba. Kada se ispuni cilj prikupljanja sredstava, koji trenutno iznosi 15.000 dolara, novac će biti upotrijebljen za kupnju tih resursa. Računi i fotografije će se podijeliti sa svima, kako bi stvar bila transparentna. Trenutno je novac doniralo 116 ljudi, piše Croexpress.

Dizdar navodi da je i njena tvrtka obećala da će donirati 5000 dolara. U proteklih 24 sata kontaktirani su DVD-i u najvećoj potrebi (Žrnovnica, Omiš, Lišane, Ostrovičke) koji su, kaže Dizdar, oduševljeni inicijativom. Trenutno se radi lista potrebne opreme, koja seže od osnovne (ruksaci, rukavice, odijela) do vodenih pumpi, generatora i veće opreme.

Kontaktira se i dobavljače opreme kako bi se osigurao popust na količinu.

'Ne mogu vam dovoljno zahvaliti za uključivanje, doniranje, vjerovanje, dijeljenje i brigu. Vi ste predivna ljudska bića i zahvalna sam što postojite', zaključuje Dizdar.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Pobožnost Milosrdnom Isusu
11. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.