Sadržaj s oznakom: Vatrogasci

Pravi baby boom dogodio se zadnjih godinu dana u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split, a iza svega stoji kolektivni ugovor koji je omogućio zapošljavanje mladih ljudi, prenosi RTL.

Vukovarski vatrogasci spasili su danas kujicu iz rijeke Vuke i zaslužili svaku pohvalu.

Svećenik je obišao vatrogasce na požarištu kod Omiša. U popodnevnim satima veliki požar zahvatio je 50 hektara borovine i niskog raslinja kod Lokve Rogoznice i okolnih mjesta.

Na Novu godinu vatrogasci njemačkoga grada Regensburga imali su poseban zadatak. Gasili su vatru u unutrašnjosti crkve. Nasreću, glavni portal crkve bio je dovoljno velik da u nju uđe vatrogasno vozilo.

Igračina je, to svi znamo, ali još je i važnije da je ljudina! Mario Mandžukić nikome se više ne mora dokazivati, kako na terenu, tako i izvan njega.

U svjetlu velikih heroja pokažu se i oni mali heroji velikog srca i dobrog odgoja. Kad je vidio dvojicu vatrogasaca u selu Budak kraj Zadra kako se odmaraju nakon intervencije, dječačić je dotrčao do njih i ponudio ih keksima.

Tijekom jučerašnjeg dana kanaderi su imali nevjerojatno puno posla, gasili su više od deset požara na području Zadarske županije i okolice.

Fantastična je atmosfera vladala na ispunjenom poljudskom stadionu tijekom uzvratne utakmice 3. pretkola Europske lige između Hajduka i danskog Bröndbyja.

U ovo doba čestih, nemilosrdnih požara svi smo barem jednom posjetili Facebook stranicu Vatrogasci – oni su naši heroji, diveći se hrabrosti, požrtvovnosti i angažmanu ljudi koji od vatrenih stihija spašavaju naše domove i prirodu.

Petra Dizdar, Hrvatica iz New Yorka, pokrenula je prikupljanje novčanih sredstava za hrvatske vatrogasce. U samo jednom danu prikupljeno je 7800 dolara (oko 50.000 kuna).

Damir Lacković, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko, objavio je na Facebooku fotografiju vatrogasaca usnulih uz rub ceste na makarskom području, gdje su proteklog vikenda danonoćno gasili veliki požar. Ganutljiva Lackovićeva poruka zasad broji 24.000 'lajkova' i podijeljena je više od 8.000 puta

Društvenim mrežama ekspresno se proširila fotografija vatrogasca koji je svladan umorom nakon borbe s karlovačkim rijekama zaspao pokraj pumpi za voduStotine vatrogasaca cijelu su noć pokušavale spasiti domove Karlovčana, a jednog od njih 'uhvatio' je fotoaparat kako spava uz brojne pumpe uz koje je vjerojatno probdio noć.

Požar na Korčuli koji gori od subote uzeo je svoj danak na vatrogascima, koji se već danima bore s njim, i na tom otoku i na poluotoku Pelješcu.