Njemački benediktinci koji žive u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu proteklih dana provodili su Božićnu akciju pod motom "Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem".

Preko portala www.dormitio.net/weihnachtsaktion moglo se je do utorka, 19. prosinca prijaviti imenom i prezimenom i vaše je ime u Božićnoj noći bilo položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu. Prijava i sudjelovanje je bilo besplatno i bez ikakvih je obaveza, no tko je to želio mogao je uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj Zemlji. Ovogodišnja lista s imenima bila je dugačka preko 50 metara i teška preko pet kilograma, a bilo je prijavljeno 70.518 imena, a prikupljeno je 131.683 eura milodara. Njemački benediktinci nakon polnoćke pješice su se uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, zajedno s ostalim vjernicima, gdje su na mjestu Isusova rođenja položili listu s imenima te se pomolili za sve njih. Fotogaleriju i video pogledajte u nastavku: 

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
U Međugorje stigli hodočasnici Marijanskog zavjeta za domovinu
14. Agosto 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.