Austrijska redovnica, dominikanka sestra Dr. Katharina Deifel OP, posebna je i jedinstvena osoba.

Naime, osim što je nekada bila supruga, kasnije je ostala udovica, a danas je sretna redovnica u jednom ženskom dominikanskom samostanu u Beču. Uz to je i dan danas aktualna majka i baka. Rođena je 4. siječnja 1945. godine u Beču gdje je i odrasla. U Željeznom (Eisenstadtu) na jednom katoličkom seminaru upoznala je svog budućeg supruga Petera (Petra).

Bila je to ljubav na prvi pogled. Vjenčali su se 1971. godine. Živjeli su 25. godina u braku, kada je on nažalost veoma prerano preminuo 1995. godine. Katharina je zapravo prije bila ateistkinja, ali je preko svoga supruga Petera našla put k vjeri. Prije nego što je preminuo rekao je svome sinu: "Kada umrem, pusti mamu da ode u samostan". Nekako je on to predosjećao.

Njezin jedini sin i dijete Christian (Kristijan) nije baš želio da mu majka ode u bilo kakvu redovničku zajednicu. U skoro navršenoj 50. godini života 1998. godine Katharina je izabrala dominikanke i ušla u samostan. Danas, iako je već kao profesorica u mirovini, veoma je poznata redovnica u Austriji i inozemstvu. Vodi laičke grupe, organizira seminare, duhovne vježbe i obnove, biblijske pouke, ...

I danas je sin Christian posjećuje u samostanu, a i ona s vremenom posjećuje njega, njegovu obitelj i svoju unučad.

dr-katharina-deifel_1.jpg

dr-katharina-deifel_2.jpg

dr-katharina-deifel_3.jpg

Francisko Pavljuk/medjugorje-info.com

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 16.4.2021.
16. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.