Sadržaj s oznakom: Zanimljivosti

Kada je poznata britanska filmska i kazališna glumica nagrađena Oscarom, manekenka i humanitarka Audrey Hepburn zamoljena da otkrije tajnu svoje ljepote, napisala je ovaj tekst koji je pročitan 24. siječnja 1993. na njenom posljednjem ispraćaju u vječnost:

Prije nekoliko godina, najveći svjetski netaknuti antički mozaik otvoren je za javnost u Antakiji u Turskoj.

Fra Grgo - Grga Martić bio je veliki hrvatski prosvjetitelj, pisac, političar, prijatelj bana Jelačića, biskupa Strossmayera, Ljudevita Gaja i zalagao se za hrvatstvo Bosne i Hercegovine.

Zašto crna? Što sve simbolizira i odakle je potekla?

Nakon potresa u studenome 1880. kada je Zagreb teško oštećen tadašnji "Katolički list" osvrnuo se tekstom na događaje koji su uslijedili.

Na današnji dan 1979. papa Ivan Pavao II. je pošao na svoj prvi pastoralni posjet izvan Italije. Prve države u koje se zaputio tijekom svog pontifikata bile su Dominikanska Republika, Meksiko i Bahami.

Riječ je o rijetkom fenomenu koji se javlja samo na nekim mjestima našeg lijepog planeta, a doista pruža fascinantne prizore – dva mora koja se susreću, no čije se vode ne miješaju zbog različitih gustoća vode.

„Kad odem na godišnji i isključim mobitel da me nitko ne može dobiti…“, rečenica je koju smo vjerojatno svi nekad izgovorili – ali rijetko proveli u djelo. Uvijek nešto iskrsne, uvijek ima signala, uvijek taj jedan mail s posla… Ponekad je potrebno poduzeti radikalne mjere, a dobar poticaj može biti okružiti se s ljudima koji će vam u tome pomoći.

Nije moda u pitanju...

Donosimo vam šest činjenica o rijeci Jordan u kojoj je Ivan Krstitelj krstio Isusa Krista.

Ove časne sestre iz Irske svoje radno vrijeme posvećuju izradi hostija koje se koriste na svetoj misi, piše Aleteia.

Pobijedite gripu na prirodan način. 

Nemali broj muškaraca se u zreloj dobi odluče na razvod. Mnogi od njih misle kako će im život biti bolji te se nadaju kako će naći bolju ženu od one s kojom su bili u braku.

U vrijeme dok su na našim prostorima bili dominantni komunistički znakovi, mnogi su mislili kako je znak zvijezde tipičan komunistički znak. Zvijezda se, međutim, kao znak upotrebljavala i ranije i na drugim mjestima (američka zastava npr. ili znak Europske unije!) Zvijezda je, dapače, i biblijski i kršćanski znak i upotrebljava se vrlo često.

Biblija ne govori mnogo o sv. Josipu, u Evanđelju je opisan kao Marijin muž, stolar i pravedan čovjek.

Stranica 1 od 17