Iz doma jednog kršćanina: „Evo, dolazim“ - Pod čiju se zastavu postrojavamo?

Posljedica istočnog grijeha i osobnih grijeha svih ljudi stvara se grešno stanje u svijetu.

Stvara se jedna negativna solidarnost - liberalizam, humanizam, ateizam, sekularizam, laicizam…, koji potiču na daljnje gomilanje grijeha. Gomilanjem grijeha, svjedoci smo mnogih trpljenja i patnji po svijetu.

Čovjek današnjice, na odmaku od 2000 godina od središta Otkupljenja, umjesto da pije sa vječnog izvora vode tekućice, zbog svojih zapovijedi o: čedomorstvu, bludi, istospolnih brakova,…pije rijeku zamućenu krvlju i blatom.

Grijeh se toliko osilio, razmnožio, udebljao, vrišti, cereka se. Smišljeno i lukavo ulazi na sva vrata čovjekove duše koja je otkrivene, nezaštićene, slabe ili same. Svakodnevno ga napastuje Sotona i njegove sluge, ulazeći mu u intimu, ulazeći mu u dom i obitelj. Svakodnevno mu putem svojih slugu šalje poruke užasa, skandala, grozote, kaosa, boli, laži, prevara, čedomorstava.

Tako se zabavlja gledajući kako se uvlači strah, u čovjeka. Zmija se hrani strahom čovječjim, još iz Edenu. Padaju polako pojedinci, ruše se obitelji, tresu se temelji, stvaraju se neke nove vrijednosti. Počinje se zlo zvati dobrim, a zlo dobrim.

Neki su posustali, predaju se, neki slijepci to i ne vide, neki bježe bojeći se i sjene svoje, pa tako iz jednog zla ulete u drugo. Svi sve se uskomešalo, čovjek postaje kao stado bez pastira.

Udari Sotona i na pastire, propadoše neki u svojim grijesima, čineći službu Gospodnju, sebi na slavu i ugodu, tražeći hvalu i salvu za svoja djela od ljudi. Neki se utopiše u Judine škude, hvastaju se i sile, a na stado svoje i ne mare. Stado luta, a oni govore: neuki su, neposlušni, traže previše, lutaju, nikada im Hrane dosta…, neka idu drugdje, moji plodovi ih ne mogu nahraniti.

Tko će ostati? Tko će Gospodina, u vjeri dočekati? Tko će mu u susret pohitati kada bude sa svojim anđelima u Slavi došao? Gdje da se sklonimo?

Borba je počela, pod čiju zastavu da se postrojimo?

„Stado moje maleno - molio sam se za vas…“ čuje se i danas glas Dobrog pastira, postrojite se pod moju zastavu. Povjerite se mojim vjernim pastirima, kojima ja Marija Majka, a Duh Sveti Branitelj. Oni će sa vama, voditi boj protiv mojih neprijatelja. Oni će vas svaki dan podsjećati - Tko je za vas umro na Križu i Uskrsnuo? Na taj spomen, ondje gdje vas bude i gdje me budete željeli, meni na čast prikazivat će Euharistiju.

Dođite, umorni moji, popnite se u gornju sobu, budni budite i molite, zajedno, sa mojim vjernim apostolima i Majkom Mojom, i čekajte.
Na vas će sići Sila Duha Svetoga, poučiti vas, ohrabriti i očuvati do mojega dolaska. Stado moje malo, okupite se u zajednicu, Crkvu, zaručnicu moju.

Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu!« »Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad!

Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.« (Otk 22, 12 – 15)

Mir Kristov svima vama, Ante!