Gospa je znala što nas čeka

Smisao međugorskih ukazanja i poziva na mir po molitvi, postu i praštanju možemo shvatiti upravo u ovom trenutku naše povijesti, jer je lako živjeti u miru kad je vanjski mir siguran, jer je lako praštati i govoriti o praštanju kad nisi uvrijeđen, o slobodi kad nisi u zatvoru, o nadi kad nis razočaran, o ljubavi kad te mržnja ne salijeće i ne opravdava tuđom mržnjom.

Gospa je znala što nas čeka, pa je došla da nas pripremi. I dok osjećamo kako nije lako ostati na visini kad te sve vuče u dolinu tame i zla, razaranja i uništavanja, ona nam obećaje da će nam Bog dati snage i radosti za ovo vrijeme. Tko još ima odvažnosti govoriti o snazi radosti kad nas sve nuka upravo na žalost i tjeskobu? Ona govori jer zna da to ne dolazi od nas nego od Boga, koji je Otac i daje svoga Sina da svako ljudsko biće bude snažno u borbi protiv zla, radosno nad pobjedama protiv zla, ili otvoreno radosti koju donosi rast u dobu. Kao i sv. Pavao, koji pjeva Kristu hvalu i slavu, jer se on upravo u njegovim slabostima pokaza velikim i jakim, Bog ne traži od nas ništa ako nam prije nije dao.

Stoga bih želio svima svom silinom svojega glasa doviknuti onošto nam Sv. pismo poručuje: I kad vidite da se sve to događa, podignite svoje glave jer se približilo vaše otkupljenje. Radujte se kad trpite, kad ste progonjeni, jer znate da su vam imena zapisana u vječnosti, u vječnoj ljubavi. Shvatite da patnje ovoga svijeta nisu ništa prema slavi koja se ima objaviti! Podignite glave vi umorni,opterećeni, prognani, ucviljeni, žalosni, razočarani, ranjeni,invalidi, siročad, udovice, žalosne majke, zaručnice i supruge. Svi zajedno uzdignute glave, ne bojte se jer Gospodin dolazi i daje radost i snagu. A Marija nam opet poručuje: Ja sam vam blizu, molim za vas, zagovaram vas, ljubim i blagoslivljam.