Gospa snažno prolama ovom pustinjom

Ja sa znatiželjom pratim povijest Crkve i ovako se nešto ne može naći.

Ovo je pokret koji se ne da usporediti ni s čim od apostolskih vremena do danas. Zašto? Zato jer zaista nema nigdje da se takvo nešto dogodilo, da tako Gospa govori, da se Gospa toliko ukazuje. Očito se vidi da u povijesti nije bilo ni tolike tjeskobe, ni tolikih nevolja… Ne samo na jednom području i u jednom narodu, već u svijetu. Na svjetskoj se razini zanijekalo dostojanstvo života, dar života: legaliziran je abortus, legaliziran je razvod, legaliziran je sotonizam, legalizirana je eutanazija, ubojstvo čovjeka… Dakle, danas u bolnici mogu naručiti kada će mi ubiti oca. Kažem im u dva i trideset i oni odgovaraju: «U redu, smrt u 2.30!» Užas! Bol, bol, bol!
Uzeli smo u svoje ruke što nismo smjeli uzeti u svoje ruke, odgovornost za život. Razumiješ li što ti govorim? Ja preuzimam na sebe njegovu smrt, ja sam odgovoran za smrt svoga oca; smrt njegova na mene i na djecu moju. To je bol! Strašna bol!

U zabludi smo, i zato Gospa moćno, snažno prolama ovom pustinjom, ovim ništavilom teorija, novca, lažnih idola, lažnih vrjednota. Ona prolama svojim vječnim idejama i to nose mali ljudi. Velike ideje u malim rukama. Velike ideje u malim srcima! Božanski darovi u tako krhkim ljudima. Zato se njih treba još više poniziti, pa se kaže: «Ne može Bog to staviti u takve ruke, moraju biti ove, moraju biti one. Sve te naše intrige su besmislene i sve naše riječi ne bi mogle pokrenuti ovako nešto. Ne! Gospa je ljude pozvala i oni su se odazvali. Toliki su se odazvali! Zato Bog s njima računa i Gospa s njima počinje snažno raditi.

Označeno u