Kako prepoznati osobu svoga života?

Mnogi od nas, pitat će se u nekom trenutku, ili se već pitaju - kako prepoznati osobu s kojom ću provesti ostatak svoga života?

Kako biti siguran u pravi izbor? Neki, zapravo velika većina, vode se osijećajima. Ali taj isti zanos, polet i leptirići u trbuhu, neće trajati cijeli život. Što će se dogoditi kada to nestane? Osijećaji nas mogu zavarati, stoga im ne treba vjerovati. Zaljubljenost i zaluđenost su jedno, a ljubav nešto sasvim drugačije.

Ljubav se prepoznaje po žrtvi, ali i želji da sebe poklonimo nekoj osobi, znajući da ona to zaslužuje. Ljubav se ne događa odmah. Ona postupno raste, kako mi bolje upoznajemo osobu i prihvaćamo njene vrline i mane. Tek kada u potpunosti prihvatimo njene mane, moći ćemo tu osobu i voljeti. Iskrena i prava ljubav ne traži sex prije braka, niti ono što bi moglo zapaliti tu želju među partnerima. Držanje za ruke, zagrljaj i poneki površni poljubac, dovoljnji su u predbračnom hodu.

Cilj predbračnog hoda jest produbiti odnos među partnerima. Oni se kroz razgovor moraju bolje upoznati, shvatiti što žele, i provjeriti da li se njihovi pogledi prema budućnosti slažu, ili jednostavno nisu jedno za drugo. To zahtjeva puno truda i odricanja, ali samo brak postavljen na čvrstim temeljima traje! Naravno jedna od najvažnijih stvari pri izboru supružnika jest činjenica - hoće li te taj mladić/djevojka voditi Bogu?Ako vidiš da ga Bog ne zanima, da ne živi svoju vjeru, prekini taj odnos! Bog će ti već poslati u život osobu s kojom ćeš stići do Njega! Prava ljubav čeka - zapamti to!

Označeno u