Međugorje kaže da ništa ne možemo bez Boga

Ovdje je bilo mnogo obraćenja. Ima i svećenika koji su svoj poziv dobili ovdje.

To je prirodno, jer je ovo raj. Misa je raj na zemlji, tako je rekao sveti papa Ivan Pavao II., ali i ovo je komadić raja, jer oko ovog prostora ima neki nevidljivi plašt. Kada prođete kroza nj osjetite raj zbog silne molitve, dobre volje, ljubavi i Duha Svetoga na djelu. Tko god dođe ovamo obrati se. Vodio sam mnogo grupa i vidio sam mala čuda. Kod kuće propovijedam o Međugorju. Gospa posjećuje ovo mjesto jer je to način na koji ona djeluje, a to je opisano u Svetom pismu. Posjetila je svoju rođakinju Elizabetu da joj donese ljubav i radost i da je utješi. U Lurdu je posjetila malu, jednostavnu djevojčicu koja je doslovno umirala, jer njezina obitelj nije imala ništa.

Božji način je suprotan načinu na koji funkcionira svijet, koji kaže da može sve. Međugorje kaže da ništa ne možemo bez Boga. Ukazala se djeci u Fatimi. Bila su mala i jako siromašna. I Gospa im je rekla: „Djeco, žrtvujte se. Radite žrtvice za grješnike.“ I ovdje nam se daje poruka obnove. Gospa kaže: „Molite krunicu. Žrtvujte se.“ Spasenje se događa upravo sada, Isus umire na križu upravo sada jer vrijeme ne postoji u raju.

Zato nas On treba i želi oko križa, a Gospa ujedinjuje naše male žrtve. Gospa je najbolji mogući primjer kršćanske vjere. Zato je došla ovamo, da utješi svoju djecu. Plakala je zbog naših grijeha. Grijeh postoji i grješnici postoje. Zato se trebamo pokajati i popraviti. Ona nam daje svoje poruke, ali nježno, i stalno ih ponavlja jer nas voli i strepi za naše spasenje i spasenje svih duša svijeta.

Označeno u