Pogledajte Gospu

Pogledajte Nju, predivnu, blistavu ženu.

Ženu rajske ljepote, ljepote duše i srca. Svi u svojim domovima imamo kip, sliku, ikonu Gospina lika. Stanite kraj Nje, gledajte je. U tišini promatrajte lik Djevice, Isusove i naše Majke. Ona koja je tako čista i bijela poput pahulje snijega.

Ona koja na oblaku silazi s Neba ovdje k nama, sa svojim zborom anđela je naša Majka, naša Kraljica Mira. Pored nje sve ljepote svijeta nestaju. Pored nje sve drugo se gasi. Jer ona sjaji kao najsjajnija zvijezda na Nebu.

Zašto ponekad zaboravljamo koliku nam ljepotu Gospa daje. Pogotovo ovdje nama u Međugorju i svim hodočasnicima koji ovamo dolaze. Tijekom prvih dana ukazanja, Gospa je rekla vidiocima da pozovu mještane da je dotaknu. Oni su to učinili i kada su mještani dodirnuli Gospinu haljinu, ostajale su crne mrlje. Što su ljudi više dolazili, mrlje su postajale veće, a Gospina haljina prljava. Djeca su rekla da se odmaknu, a Gospu su upitali zašto je prljava. Ona je odgovorila da su to grijesi od ovog naroda što ju je dotakao. Gospa nam je dopustila da Njoj ostavimo sve svoje grijehe, teškoće i križeve. Ma koliko god bili teški, Ona će ih nositi s nama.

Gledajući Gospu osjetim neki neopisivi mir, trnce koji prolaze kroz moje sklopljene ruke i mene cijelu. Ponekad mi je dovoljno samo gledati sliku ili kip, da znam da je Ona tu uz mene. Čak ne trebam niti progovoriti ili izustiti neku molitvu. Ona zna što mislim, a ja znam da me čuje. Divno je kad čovjek upozna svoj život, upozna svoju Nebesku Majku i zna da joj se može za sve moliti. Ali moliti srcem, ne samo pustim riječima, već s ljubavlju i poniznosti prema Bogu, Isusu i Djevici Mariji.

Gledajte je, divite joj se, jer Njena ljepota nije u vanjskom izgledu, kao što mi na prvi pogled osudimo druge. Gospa je lijepa jer ljubi, jer voli, kao što je rekla u jednoj Svojoj poruci, ljubite i vi i bit ce te lijepi kao ja.

H.M

Označeno u