Zašto se Gospa ukazala baš našem narodu?

U poruci od 15. studenog 1984., Gospa je rekla: "Vi ste izabrani narodi Bog Vam je dao velike milosti."

Zašto je župa pozvana da najprije moli za svoje vlastito jedinstvo?! "Jer ja (Gospa) I MOJ SIN IMAMO POSEBAN PLAN S OVOM ŽUPOM". Već u drugoj poruci je rečeno koji je to plan: "Draga djeco, obraćajte se vi u župi. To je moja druga želja. Tako će se moći obraćati svi oni koji budu ovamo dolazili".

I u buduće vrijeme Gospa je dozivala župi na pamet njeno poslanje, da razdijeli milosti sa svoga izvora i nosi je kao živu vodu u svijet svakom žednom hodočasniku koji traži put ka vječnosti dok je istom tako često govorila o kušnjama kroz koje župa mora proći u svom rastu u vjeri. U kušnjama se brusi taj dijamant, brusi se snagom molitve i posta, a ostaje sjajan i vrijedan divljenja onome tko je shvatio potrebu i smisao kušnji.

Zato nam je potreban Duh Sveti, molitva Njemu za rasvijetljene i prosvijetljenje, kako za sebe tako i za one koji još nisu upoznali ljubav Božje (taj naziv Gospa koristi za one koji ne vjeruju), da bi ova župa koju je Bog izabrao proširila svoje granice i napravila pravi potop milosti Božje i zadojila ga hranom Majčine ljubavi.

Prijeko nam je potrebna otvorenost Duhu Svetome, da se kušnje i Sotonin protuplan napada protiv takve milosti ne ostvari. Gospina požurnica i dramatičnost poziva na molitvu, daje naslutiti da je Božji i Gospin plan koji se ostvaruje preko ove župe neslutivih razmjera za spasenje čovječanstva. A znadu upravo oni koji više mole i poste, jače osjećaju kušnje i napastovanje.

Zato i ne čudi kada nam se Gospa obratila ovim riječima: "Draga djeco! Sotona je toliko jak i svim silama želi da omete moje planove koje sam sa vama započela. Vi molite, samo molite i NEMOJTE NI JEDNOG TRENUTKA STATI".

U jednoj od poruka daje nam jasno do znanja da je plan sotonin propao, jer njegov plan pokraj lavine Božjeg milosrđa jedino može "opstati" duboko zakopan. Gospa moli sa nama, Ona je ovu župu izabrala i želi voditi, u ljubavi je čuva i traži od nas da budemo Njezini, jer mi smo narod izabran od Boga,>>zlato<< kušano i taljeno u vatri vjere i postojanosti, u vatri nade i nepokorivosti, narod rođen od Nebeske Majke. Stoga i prolazimo dolinom smrti nošeni snagom Duha Svetoga koji razdvaja naša mora života od mora smrti te pruža siguran prolaz kroz nju. Osluškujemo vjetar Gospinoga glasa nošeni vjerom nade i poletom Duha istine uplovljavamo u sigurne luke naših oluja, prkoseći nemirima svakodnevice. Mi imamo poslanje jer nam je Gospa više puta isticala kako ne može pomoći svijetu niti ostvariti svoje planove bez naših molitava. To su one poruke gdje čujemo "MOLITE, MOLITE, MOLITE", jer Ona zna da je molitva sredstvo naše obrane i zaštite, sigurno putovanje kroz život. Sve nakane ove molitve nisu ograničene na potrebe župe već svojom molitvom i poslanjem stoji nesebično u službi obraćenja svijeta, bez obećanja nikakvih vremenitih i materijalnih bogatstva, već "samo" onaj mir i radost koji nemože nijedno zlo savladati. Jedini cilj današnjih pravih proroka koji govore i rade u Ime Božje je vratiti narod k Bogu jer čovjek je stvoren za Boga a Bog je tu radi čovjeka, tek kad su zajedno "dobro se osjećaju". I ako se budemo susretali s drugim ljudima, kao tržitelji mira i jedinstva, nećemo imati vremena za sukobe, za mržnju i ratove.

Biti ćemo slobodni i u slobodi ćemo voljeti. Nemojmo biti poput kršćana koji kao da su prikovani uz ovaj svijet i ne pokreću se, svađaju se i uništavaju zbog malih i bezazlenih stvari dok im one životno bitne i prijeko potrebne za spas duše prolaze mimo njihove malodušnosti. Jedan istinski hodočasnik si to ne smije priuštiti, on svoju životnu trku trči vjerom, a pobjediti je može samo milošću, činiti može čuda samo prema stupnju svog predanja i mjeri svoje vjere, imati uvijek slobodne ruke da od Boga može primiti sve, a preko Gospinih dalje slati u svijet. Ona dobro poznaje narav i slabosti župljana i hodočasnika s kojima želi surađivati na spasenju svijeta i dobro zna da je za to potrebna nadnaravna snaga.

U poruci nam kaže da nas je izabrala takve kakvi jesmo i da nas sve ljubi, i onda kada smo daleko od Boga. I za kraj, neka nam srcima odjekuje Njena poruka u kojoj je sadržana sva naša nada i istina koja će potkrijepiti činjenicu da smo izabrani narod Božji.

"Draga djeco, izdržite dane kušnje... Ja sam s vama i pratim vas svojim blagoslovom i molitvama". A ovo jesu ti dani.

Označeno u