BRAVO! Poruka našeg svećenika svećenicima koji blagoslivljaju istospolne parove

"Možete se skrivati iza “ljubavi” ali i tamo čujete glas koji vas opominje"

Katolički svećenici u Njemačkoj počeli su u ponedjeljak veliku akciju blagoslivljanja istospolnog braka kojemu se Vatikan i dalje oštro protivi.

Više od sto crkava diljem zemlje organizira vjenčanja otvorena za “sve koji se vole”, homoseksualce, lezbijke i heteroseksualce, pridruživši se tako inicijativi “ljubav pobjeđuje” koju su pokrenuli svećenici, đakoni i volonteri.

Na situaciju u njemačkoj osvrnuo se i fra Vinko Brković. njegovu vam objavu prenosimo u cijelosti:

"Mnogi danas traže novu verziju Crkve. Traže novu verziju "Crkva 2.0" kao da je Crkva zastarjela, potrošena, a njezin nauk neupotrebljiva gomila pravila. Pitaju se tako naši katolici nove verzije što bi Isus učinio, zašto mi ostali ne vidimo Kristovu ljubav, nego samo oni? Trude se oni razmišljati, čak ponekad i otvore Bibliju, ali vrlo brzo ju zatvaraju jer im se ne sviđa ono što tamo nalaze. Ne sviđa im se Isus iz Biblije jer ne odstupa od volje Očeve, a još manje apostoli i njihove poslanice u kojima jasno imenuju grijehe i probleme. Doduše sviđaju im se oni retci u kojima se govori o ljubavi, ali zanemarit će tako sve one retke u kojima se govori kako se ta ljubav živi i kako se živi u Ljubavi. Tako će mnogi od njih steći diplomu iz teologije (barem to nije teško) samo kako bi mogli reći da oni znaju nešto o Bogu i Crkvi, jer kao da bi diploma bila argument. Pokušat će se pozvati i na argumente kako se treba prilagoditi jer živimo u novome dobu. Žele privući nekoga, žele dobiti dva "lajka" više pa čak i pod cijenu da taj čovjek nastavi živjeti u teškome grijehu, jer eto oni su humani. Ali zašto oni to rade? Zato jer im je teško živjeti izvornu verziju Crkve - Crkva 1.0. Crkvi ne treba nova verzija, ali treba njima. Crkva koja će biti u njihovu vlasništvu i koja će maknuti zapreku kako oni ne bi morali učiniti nikakav napor. Zaista je lakše reći kako nešto nije grijeh, nego li se boriti protiv grijeha. U čitavoj toj "borbi" nije mi bilo jasno zašto ne odu i osnuju svoju verziju crkve gdje će živjeti kako žele. Onda sam shvatio kako se to već dogodilo. "Reformirali" su se u crkvu davno, ali Crkva je ostala i njihovoj savjesti to smeta. Smeta im što se i dalje čuje onaj istinski Božji glas iz Crkve koji ih opominje. Zato je važno "ostati" u Crkvi i pokušati ukloniti taj glas kako bi savjest bila mirna. Pokušali su mnogi, čak su taj Glas pribili na križ i pokopali, ali (spoiler alert) On je ustao iz groba i Njegov glas odjekuje cijelim svijetom. Možete se skrivati iza "ljubavi" ali i tamo čujete glas koji vas opominje. Možete tražiti nove verzije Crkve, ali ona će uvijek ostati Jedna , Sveta, Katolička i Apostolska, postojana u nauku. Krist joj je Glava. Amen!"

Mnogi danas traže novu verziju Crkve. Traže novu verziju "Crkva 2.0" kao da je Crkva zastarjela, potrošena, a njezin...

Objavljuje Vinko BrkovićUtorak, 11. svibnja 2021.

Označeno u