Dirljiva objava medicinske sestre: 'Sudite mi, a znate li koliko puta sam na rukama imala mrtvu djecu?'

Medicinska sestra koja svaki dan spašava živote očitala je lekciju svima koji degradiraju njezinu profesiju. Njezina objava dirnula je mnoge.

Prenosimo je s njezinog Facebook profila:

"Ljudsko sam biće, po profesiji zdravstveni radnik...I kao čovjeka, boli me upravo -ljudska zloba. I sudite mi. ....(i meni i svima nama u zdravstvu ). Imate pravo....
Da li znate, koliko sam puta, na svojim rukama, imala mrtve ljude, mrtvu djecu iz prometnih nesreća, izbodene noževima, upucane, alkoholizirane, drogirane, pretučene, s teškim prijelomima rebara ili lubanje?

Znate li koliko puta sam ispirala nečiju djecu, žene, muškarce, koji popiju šaku lijekova i pokušaju samoubojstvo? Znate li koliko je infarkta srca ili mozga prošlo kroz Urgentni centar, a sad ti isti ljudi prođu i zahvale se? Znate li koliko se žena porodi u garaži Urgentnog centra?

Sudite mi slobodno jer sam zbrinjavala teške opekotine i izvadila stotine krpelja. Ne samo ja, već mnoge moje kolege! Sudite mi jer sam bila neugodna prema gospođi od 80 godina koja je inzistirala da bude pregledana baš kad smo reanimirali dječaka od 12 god. (Ona smatra da je hitnija od dječaka.)

Sudite mi jer sam nebrojeno puta u noćnoj smjeni prevozila intubirane pacijente za Beograd. I sudite mi jer sam x puta preplakala smjenu zajedno s roditeljima koji dođu identifcirati svoju djecu.... I jesam, zapalila sam cigaretu, napisala primopredaju i krenula kući da vidim svoju djecu.

I obični građani ne trebaju znati s čim se mi sve srećemo. I ne trebaju znati kako se rodbina ponaša i prijeti... (spasite ga!!!! Ako on ne preživi, i vi ste mrtvi!!!!) Koliko puta smo zbog gradskih obračuna zbrinjavali te iste povrijeđene, dok su nam civili stajali nad glavom s pištoljima...

Sudite mi... jer smo kolege i ja uspješno reanimirali utopljenike s jezera. Sudite mi jer radim masažu srca momku iz prometne nesreće, a cijelo vrijeme mu zvoni telefon na kom piše MAMA...I oči mi se mute od suza al "navijam" da srce uspostavi ritam. ..
Sudite mi jer zagrlim majku koja ljubi svoje mrtvo dijete i kaže DA TE POKRIJEM SINE DA TI NE BUDE HLADNO, a onda to isto dijete odguram u mrtvačnicu.

Sudite mi jer poslije toga zapalim cigaretu, obrišem lice i nasmiješim se idućem pacijentu. I nebitna je plaća. Ovo nema cijenu. Sudite mi vi koji nikada i ne biste mogli raditi ovaj posao. Sudite mi.......Ja svoju bijelu kutu nosim ponosno. I vjerujem da postoji netko tko će suditi svima nama."