Fra Mario Knezović o medijskim podvalama

Fra Mario Knezović održao je u srijedu 5. rujna u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu predavanje „Kako živjeti u svijetu izazova i zamki zloga", istaknuvši kako je najopasnija trenutačna medijska podvala svijetu to „da smo mi kršćani katolici prihvatili igru da sami rušimo svoju Crkvu", javlja IKA.

„Možemo vidjeti mnoge prenagle i površne, krivo pobožnjačke statuse nekih ljudi, koji si prisvajaju herojstvo zato što napadaju Katoličku Crkvu te oponiraju Papi, biskupima i teološkom učiteljstvu, a zapravo ni sami ne shvaćaju da su prihvatili igru sotone da budu suradnici u uništavanja Crkve", upozorio je predavač te pojasnio kako Crkva ima svojih slabosti, grijeha i padova „zbog kojih se sramotimo i kajemo, ali nije to razlog da stanemo misliti da možemo biti sveti". Ovaj svijet zaboravlja i ono što je sam Isus rekao: 'ni vrata paklena je neće nadvladati'.

Toga nam više nedostaje, da vjerujemo da ovoj svetoj instituciji nitko ne može ništa, pojasnio je fra Mario.
U prepunoj dvorani predavanju je nazočio i sisački biskup Vlado Košić koji je na početku okupljenima predstavio predavača.

Označeno u