Danas istodobno u Americi i Hrvatskoj počinje prodaja novog nastavka hit romana "Posljednja vremena"

Novi nastavak hit romana

"Posljednja vremena" od ponedjeljka 5. listopada dostupan je u hrvatskim knjižarama, a prodaja romana objavljenog na hrvatskom jeziku u nakladi Verbuma započinje istog dana kada će i izvorno izdanje postati dostupno u Americi. Zahvaljujući ovoj premijeri hrvatski čitatelji imaju mogućnost da među prvima u svijetu pročitaju nastavak najpoznatijeg suvremenog kršćanskoga romana "Posljednja vremena" autora Michaela O’Briena (poznatog i po romanima"Otok svijeta", "Pomrčina sunca", "Očeva pripovijest"). Kako je riječ o romanu koji čitatelji dugo očekuju nakladna kuća Verbum je čitateljima ponudila mogućnost pretplate što je izazvalo veliki interes te se tijekom rujna velik broj čitatelja pretplatio na roman i tako osigurao svoj primjerak za prvi dan prodaje. Zahvaljujući tome roman "Posljednja vremena - drugi dio: Ilija u Jeruzalemu" bio je najtraženiji roman u knjižarama Verbum u rujnu i tako zauzeo prvo mjesto na top ljestvici najtraženijih knjiga u knjižarama Verbum u rujnu.

U prvom dijelu romana "Posljednja vremena" redovnik otac Ilija se po Papinu nalogu suočio s čovjekom koji se uspinje na vrhunce svjetske moći i planira postati Predsjednik buduće svjetske Vlade. Papa je posumnjao da bi upravo on mogao biti Antikrist te je ocu Iliji povjerio tajni zadatak da mu se približi i pozove ga na obraćenje, što on i čini, ali svi se njegovi pokušaji da izvrši svoju misiju na koncu pokažu uzaludnima.

U ovomu drugom nastavku, glavni junak Ilija, sada biskup progonjen i tražen zbog lažne optužbe za ubojstvo, ponovo se pokušava približiti Antikristu. U pratnji subrata redovnika Henoka kriomice ulazi u Jeruzalem upravo u trenutku kad i Predsjednik stiže u grad kako bi započeo novu fazu svojega uspona na vlast i pripravio put svojoj globalnoj vladini. Ilija se sada nada da će ga uspjeti razotkriti kao Antikrista i tako upozoriti čovječanstvo na nadolazeću duhovnu opasnost. Kako se priča razvija, različiti se ljudi u susreću s ocem Ilijom i u tim susretima otkrivaju se njihove najdublje tajne. Ilija ustraje u svojoj misiji do samoga kraja, čak i kada sve izgleda izgubljeno, a neočekivani i uzbudljivi vrhunac ove priče svjedoči o istini da Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube.

Novi nastavak romana "Posljednja vremena" dostupan je u prodaji od 5. listopada, a više informacija o novom romanu moguće je pogledati na linku.