Hrvatsko izdanje Papine knjige „Božje je ime Milosrđe“ obara rekorde prodaje

U samo tri dana u Hrvatskoj razgrabljena cjelokupna naklada Papine knjige „Božje je ime Milosrđe“. U tisku dodatnih pet tisuća primjeraka.

 

Prva Papina knjiga - intervju Božje je ime Milosrđe postala je do sada nezabilježen izdavački hit koji obara rekorde prodaje u Hrvatskoj. Radi se o knjizi koja osvaja srca čitatelja i u kojoj se Papa u prisnom i prijateljskom razgovoru obraća svim ljudima na svijetu – onima unutar i izvan Crkve – koji traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane. Knjiga je istodobno objavljena na 21 jeziku, među kojima i na hrvatskome, a od utorka 12. siječnja dostupna je u 86 zemalja. Riječ je o knjizi koja se čekala s velikim nestrpljenjem, koja na osobit način obilježava Papin pontifikat, a daje poseban pečat Godini milosrđa koju je Papa nedavno proglasio. Hrvatsko izdanje knjige objavila je nakladnička kuća Verbum, a koliko je zanimanje domaćih čitatelja govori činjenica da je u samo tri dana u Hrvatskoj razgrabljena cjelokupna prva naklada od tri tisuće primjeraka knjige.

Kako je nezapamćena i vrlo visoka potražnja za knjigom bila očita odmah u prvim satima prodaje prvoga dana, već tada je naručen tisak dodatnih 5.000 primjeraka, koji u knjižare stižu idućih dana i bit će na raspolaganju čitateljima koji s nestrpljenjem očekuju svoj primjerak Papine knjige „Božje je ime Milosrđe“.

Izjava izdavača:
Jedan smo od najvećih hrvatskih izdavača i knjižara i imamo gotovo dvadeset pet godina nakladničkog iskustva, ali ovo što se događa s knjigom Božje je ime Milosrđe nadišlo je sva naša očekivanja. Do sada smo objavili više stotina knjiga i znamo što znači imati izdavački bestseler, ali ovako velik interes već prvih dana prodaje nije usporediv ni s jednom knjigom do sada. Primjerice, naša izdanja knjiga pape Benedikta XVI. Isus iz Nazareta i Svjetlo svijeta te knjige Majke Terezije Dođi, budi moje svjetlo bile su dugi niz tjedana najprodavanije knjige u Hrvatskoj te su imale za domaće prilike odlične početne rezultate prodaje od dvije do tri tisuće primjeraka tjedno, ali nijedna knjiga do sada nije prodana u tri tisuće primjeraka u svega tri dana od početka prodaje, što je dosad nezabilježeno u Hrvatskoj. Razloge ovako dobre početne prodaje možemo tražiti u tome što je ovo knjiga koja nudi milosrđe i nadu, a to je nešto što je potrebno svim ljudima. Uvjereni smo da će potražnja za ovim Papinim bestselerom biti idućih dana još i veća jer prve reakcije govore da su oni koji su knjigu pročitali oduševljeni i potreseni njezinim sadržajem pa će njihovo iskustvo biti najbolja preporuka drugima.  mr. sc. Petar Balta, glavni urednik

Označeno u