Izašla nova knjiga fra Miljenka Stojića 'Priča o njoj' vecernji.ba

Izašla nova knjiga fra Miljenka Stojića 'Priča o njoj'

Iz tiska je izišla treća knjiga kratkih priča hercegovačkog franjevca, književnika i novinara Miljenka Stojića pod nazivom "Priča o njoj".

Knjiga sadrži 12 kratkih priča: "Pivac", "Profesor", "Dragec, Mate, pravi...", "Narodni neprijatelj u selu", "Minobacačka priprava", "Riki", "Adresa", "Maći", "Ne će dvaput", "Samo ja", "U planini" i "Glasnije", javlja vecernji.ba.

prica o njoj

foto: vecernji.ba

"Moram priznati da sam pjesnika Miljenka poznavao i kroz priče za djecu (npr. Računalko), ali ovu jednostavnost i jedinstvenost, a takovu dubinu i misaonost do sada nisam sreo kod Miljenka. Ove su me priče dirnule i dodirnule, ne samo u srce već su me intelektualno i spiritualno jednostavno ostavile nemirnim – uz/nemirenim", napisao je o knjizi recenzent Zdravko Kordić.

Mate Kovačević piše da su Stojićeve priče ispredene na standardnom hrvatskom jeziku, a u karakterizaciji i oslikavanju pojedinih likova rabi dijalekt, što pričama uz bogat kolorit daje i svojevrsnu uvjerljivost.

"Ove tople ljudske priče, kao kapi dobrote, blagotvorno djeluju na um i svako dobronamjerno srce, a u hrvatsku književnost bacaju stojićevske 'snopove zlatne svjetlosti'", dodao je. Knjiga je izašla u nakladi Ogranaka Matice hrvatske u Čitluku i Opuzenu. Knjigu je uredio Ljubo Krmek, a lekturu i korekturu potpisuje Zdenka Leženić. Za tisak je zaslužna tiskara FRAM-ZIRAL iz Mostara.

Miljenko Stojić piše pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi.