Jadranka Garmaz gošća Verbumova 50. "Susreta s autorom" 26. travnja u Splitu

U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 26. travnja 2016. u 20.30 sati, održat će se jubilarni 50. "Susret s autorom", a gošća će biti dr. sc. Jadranka Garmaz, autorica niza knjiga i pisanih radova.

O svom profesionalnom i životnom putu, ali i o temama uloge obitelji u životu pojedinca i društvu, perspektivama mladih, komunikaciji kao temelju ljudskih odnosa i dr. progovorit će u sklopu programa "Susret s autorom" kojim moderira Jelena Hrgović.

Jadranka Garmaz (1974.) studirala je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove – Studia Croatica u Zagrebu. Paralelno je studirala teologiju na Filozofsko-teološkom Institutu SJ. 1999. godine upisuje doktorski studij religijske pedagogije i katehetike na Katoličkome teološkom fakultetu Sveučilišta u Innsbrucku gdje doktorira 2002. godine. Sudjelovala je u nekoliko međunarodnih projekata, a od 2002. član je istraživačke skupine "Kommunikative Theologie" Katoličkog teološkog fakulteta Sveučilišta u Innsbrucku. Od 2003. godine zaposlena je na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu gdje predaje kolegije iz područja religijske pedagogije i katehetike. Pročelnica je Katedre religiozne pedagogije i katehetike, a u jednom mandatu obnašala je službu prodekanice za nastavu. U znanstveno-istraživačkom radu bavi se pitanjima montessori pedagogije, razvoja dinamike vjere i didaktičkih kompetencija vjeroučitelja, posebice pitanjima komunikativne teologije.

Članica je brojnih udruženja poput Radne skupine religijskih pedagoga i katehetičara njemačkog govornog područja (AKRK), hrvatske sekcije Europskog društva za katoličku teologiju (ET) i hrvatske sekcije Europskog društva žena u teološkom istraživanju (ESWRT). Također, članica je uredničkog vijeća znanstvenog časopisa Crkva u svijetu i časopisa Lađa te je članica Vijeća za laike Hrvatske biskupske konferencije.

Istaknula se i u formativnom radu s mladima i obiteljima. Od 1997. godine do danas vodi ignacijanske duhovne vježbe za studente, mlade i vjeroučitelje. U Zagrebu je 2001. godine osnovala i dvije godine vodila studentsku udrugu SKAC Palma (www.skac.hr) te osmislila mnogobrojne projekte za mlade, posebice formativni program ljetnog kampa za mlade Modrave.

"Susret s autorom" program je koji nakladna kuća Verbum u svojoj splitskoj Knjižari sv. Frane na Trumbićevoj obali 1 provodi od 2008. godine, s nakanom promicanja kulture čitanja, ali i uspostavljanja dijaloga između autora i publike. Na tom programu do sada je gostovalo gotovo pedeset domaćih autora s ciljem promocije njihova rada i stvaralaštva, ali i pisane riječi uopće. Ta vrsta neposrednog susreta u ambijentu knjižare pokazala se prirodnim mjestom susreta autora i publike. Također, ovim programom populariziraju se i aktualiziraju neka pitanja i zahtjevi suvremenog života kroz susrete s uglednim intelektualcima koji su već angažirani na određenim poljima i koji mogu ponuditi prostor za dijalog, promišljanje, ali i nove oblike suradnje. Program je namijenjen svim generacijama, a ulaz je slobodan.

Označeno u