KALENDAR: Međugorje – Fatima 2017.

Najveći i najdragocjeniji dar koji čovjek ima jest VRIJEME koje mu je darovano. To vrijeme treba iskoristiti tako da zavrijedi svoj prolazak u vječnost.

Nažalost, najčešće nismo svjesni podmuklih metoda zloga koji čini sve da nam to vrijeme isprazni, oduzme ili protrati. Budući da vrijeme slikovito prikazujemo kalendarom i po njemu brojimo dane, mjesece, godine… želja mi je bila stvoriti jedan kalendar koji bi nas svakoga dana podsjećao kako svaki dan nije jednak, nego je posvećen nekome drugome, sa nekom drugom milošću… kako je svaki mjesec također poseban, a i ova cijela slijedeća 2017. godina kako je posebna jer se u njoj događa i obilježava Stota godišnjica Fatimskih ukazanja – kao najveći Crkveni događaj slijedeće godine.

Kalendar je inspiriran Gospinom porukom od 25. kolovoza 1991. u kojoj ona jasno kaže kako je Međugorje nastavak njene misije spašavanja svih duša i njihovog prikazivanja Bogu koju je započela u Fatimi: „…Zato vas sve pozivam, draga djeco, da molite i postite još jače (…) tako da se s vašom pomoći ostvari sve što ja želim ostvariti preko tajna koje sam započela u Fatimi. Zovem vas, draga djeco, da sada shvatite važnost moga dolaska i ozbiljnost stanja. Želim spasiti sve duše i prikazati ih Bogu. Zato molimo, da bi se ostvarilo u potpunosti sve što sam započela.“

Na prvim stranicama kalendara nalaze se stoga slične fotografije i iz oba svetišta koje pokazuju koliko je Gospina poruka u oba ova ukazanja vrlo slična: jednaki poziv na molitvu krunice.

Poruka Gospe iz Fatime: „Ja sam Gospa svete Krunice. Neka se krunica moli svaki dan!“ i „Molite krunicu svaki dan da biste izmolili mir svijetu i svršetak rata“.

Poruka Gospe iz Međugorja: „Pozivam vas da pozovete sve na molitvu krunice. Krunicom ćete pobijediti sve nedaće koje Sotona sada želi nanijeti Crkvi katoličkoj!“ (usp. 25. lipanj 1985.)

Slijede stranice sa tekstom UVODA u kalendar na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, sa prekrasnim fotografijama Međugorske crkve, Podbrda i Križevca, od nekada i sada.

Središnji dio kalendara su naravno prikazi 12 mjeseci slijedeće godine, opremljeni prekrasnim fotografijama Matea Ivankovića. Fotografije predstavljaju tematski motiv krunice sa različitih lokacija i prizora hodočasničkog života u Međugorju. Svaki dan je obilježen svecem ili svetkovinom koja se toga dana obilježava. Unešeni su i svi duhovni seminari i događanja u Međugorju – tako da je kalendar izvrstan planer za one koji žele slijediti i Međugorska zbivanja kroz godinu. Posebnost kalendara je da se kroz šest mjeseci u kojima su trajala ukazanja u Fatimi (13. 05. – 13. 10.) citiraju i glavne Gospine poruke s tih ukazanja, tako da se u duhu može biti sa cijelom univerzalnom crkvom koja će obilježavati ove datume.

Na stražnjim stranicama kalendara nalazi se pojašnjenje službenog SIMBOLA Stote Godišnjice Ukazanja u Fatimi koji je inspiriran skulpturom "Srce Marijino", djelo Cristine Rocha Leiria, a koji ima za cilj podsjetiti nas da se u Mariji može pronaći slika milosrdne Božje ljubavi prema cijelom čovječanstvu. Ulazaći u Marijino srce, sigurni smo da ćemo doći k Bogu, kao što nas podsjeća izabrani moto za proslavu stogodišnjice ukazanja u Fatimi: "Moje Bezgrješno Srce će vas dovesti k Bogu."

(Sjećanja sestre Lucije). Nalazi se također i Jubilarna posvetna molitva te pregledni plan Međugorja s okolicom, vrlo koristan za snalaženje.

Cilj kalendara je dakle da nas kroz njegovo svakodnevno slijeđenje podsjeti kako nam je svima odgovorna zadaća u godini Fatime, i to već od danas, dublje ući u veliku fatimsku poruku da bismo bolje shvatili što Majka Božja konkretno od nas želi, i što to znači posvetiti se Bezgrješnom Srcu i postati njezino raspoloživo oruđe za spasenje svijeta kao i za obraćenje duša.

Kalendar koji se može naći na Božićnom sajmu Udruge „SUSRET“ u Čitluku i u gradskoj knjižnici u GRUDAMA; ima i humanitarnu notu, budući da ćete kupnjom kalendara pomoći radu Zajednice VJERA I SVIJETLO u duhovnom radu s osobama s invaliditetom.

Kalendar možete prelistati OVDJE