Knjiga Papa Franjo – Ova ekonomija ubija od utorka dostupna i na hrvatskom

Knjiga Papa Franjo – Ova ekonomija ubija, koja je izazvala veliku pažnju svjetskih medija, od utorka 26. svibnja pojavit će se i u hrvatskim knjižarama u izdanju nakladničke kuće Verbum.

Papu Franju se počesto napada kad kritizira suvremenu ekonomiju i staje u obranu siromašnih, prozivajući ga neznalicom ili čak i marksistom. Dvojica uglednih vatikanista Andrea Tornielli i Giacomo Galeazzi, u knjizi donose cjelovit prikaz Papine misli o ekonomiji, a u ekskluzivnom intervju s papom Franjom, koji čini sastavni dio knjige, otkrivaju je li ovaj papa doista protiv kapitalizma i bogatstava i što znače njegove riječi „ova ekonomija ubija“. Također objašnjavaju zašto se Franjo zalaže za odbacivanje apsolutne autonomije tržišta i financijskih špekulacija, a istražuju i je li on svojom oštrom kritikom kapitalizma učinio presedan u odnosu na svoje prethodnike.


Osim sveobuhvatna pregleda Franjina učenja o odnosu između ekonomije i etike i ekskluzivnog tematskog intervjua s njim, knjiga Papa Franjo – Ova ekonomija ubija sadrži i intervjue s dva ugledna ekonomska stručnjaka koji analiziraju odnos kapitalizma i socijalne pravednosti. U trenutku kada hrvatska stvarnost vapi za ozbiljnim ekonomskim reformama Papine riječi mogu biti i dobar orijentir za široku javnu raspravu o etičkim načelima i vrijednostima koje bi pri tome trebalo uvažavati.

Napomena: Ukoliko u svom mediju želite šire predstaviti knjigu možete nas kontaktirati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radi dostave besplatnog primjerka knjige.

Ako želite saznati koji su još noviteti u Verbumu, kliknite OVDJE


Označeno u