Na konferenciji za medije predstavljena inovativna 3D slikovnica i ploča za igru "Veliko božićno putovanje"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 3. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je inovativna 3D slikovnica i ploča za igru "Veliko božićno putovanje", a predstavio ju je mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum, slijedeći tradiciju objave prigodnih božićnih izdanja za sve uzraste, ovoga prosinca najmlađim čitateljima nudi ne samo zanimljivo nego i korisno izdanje "Veliko božićno putovanje". Riječ je o inovativnoj i privlačno ilustriranoj knjizi koja se u nekoliko pokreta rastvara u ploču za igru na kojoj je karta s trodimenzionalnim prizorima božićne tematike.

Od autorice Juliet David, čija su dva izdanja "Biblija za malene" te "Igraj se i nauči" ranije objavljena u nakladi Verbuma i izvrsno prihvaćena od najmlađe publike, sada nam dolazi ovo domišljato izdanje priređeno u suradnji s ilustratorom Simonom Abbottom. Bilo da se lista kao knjiga, ili rastvara u ploču s trodimenzionalnim prizorima za igru i edukaciju, ovo djeci zanimljivo interaktivno izdanje omogućuje upoznavanje s događajima navještenja, Isusova rođenja, poklona pastira i posjeta mudraca.

Jednostavnim jezikom pristupačnim djeci u slikovnici je ispričana priča o Isusovu rođenju, a na posebnim stranicama su podrobno opisani svi likovi božićnih događanja. Velika posebnost i jedinstvenost ove slikovnice je u tome što se ona rasklapanjem pretvara u veliko polje za igru dimenzija 60 x 80 cm s prekrasnim i zabavnim 3D skočnim slikama, koje omogućuju da djeca kroz igru uprizore vlastitu priču o Božiću. Slikovnici su osim toga pridodani i stojeći likovi – maleni Isus u jaslicama, Marija, Josip, anđeo, vlasnik svratišta, pastir i ovčice, deva i magarac – s kojima će se djeca rado igrati i koji se nalaze u praktičnoj omotnici na početku slikovnice.

Zahvaljujući takvoj koncepciji ova interaktivna slikovnica osim što slijedi Mariju i Josipa na njihovu putu u Betlehem i iznosi priču o Isusovu rođenju, istovremeno predstavlja jedinstvene jaslice s božićnim prizorima s kojima se djeca mogu igrati, a koje će zasigurno ukrasiti mnoge domove ovoga Božića.