Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Posljednja vremena – drugi dio. Ilija u Jeruzalemu" Michaela O'Briena

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 22. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Posljednja vremena – drugi dio" Michaela O'Briena, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum, istodobno s premijerom objave romana u Americi, na hrvatskom jeziku objavila je novi hit roman Michaela D. O'Briena. Riječ je knjizi "Posljednja vremena - drugi dio. Ilija u Jeruzalemu", dugo očekivanom drugom nastavku najčitanijeg suvremenog kršćanskog romana. Ta uzbudljiva priča o približavanju koncu vremena donijela je svjetsku slavu svom autoru Michaelu O'Brienu, poznatom i po romanima "Otok svijeta", "Pomrčina sunca", "Očeva pripovijest" itd.

U prvom dijelu romana "Posljednja vremena" redovnik otac Ilija se po Papinu nalogu suočio s čovjekom koji se uspinje na vrhunce svjetske moći i planira postati Predsjednik buduće svjetske Vlade. Papa je posumnjao da bi upravo on mogao biti Antikrist te je ocu Iliji povjerio tajni zadatak da mu se približi i pozove ga na obraćenje, što on i čini, ali svi se njegovi pokušaji da izvrši svoju misiju na koncu pokažu uzaludnima.

U ovomu drugom nastavku, glavni junak Ilija, sada biskup progonjen i tražen zbog lažne optužbe za ubojstvo, ponovo se pokušava približiti Antikristu. U pratnji subrata redovnika Henoka kriomice ulazi u Jeruzalem upravo u trenutku kad i Predsjednik stiže u grad kako bi započeo novu fazu svojega uspona na vlast i pripravio put svojoj globalnoj vladini. Ilija se sada nada da će ga uspjeti razotkriti kao Antikrista i tako upozoriti čovječanstvo na nadolazeću duhovnu opasnost. Kako se priča razvija, različiti se ljudi u susreću s ocem Ilijom i u tim susretima otkrivaju se njihove najdublje tajne. Ilija ustraje u svojoj misiji do samoga kraja, čak i kada sve izgleda izgubljeno, a neočekivani i uzbudljivi vrhunac ove priče svjedoči o istini da Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube.

Iako se tek pojavio u knjižarama, ovaj vrhunac priče o posljednjim vremenima smješten u naše vrijeme, najtraženije je izdanje u knjižarama Verbum, a o čemu svjedoči više stotina prodanih romana od njegove objave 5. listopada, kao i niz pozitivnih reakcija čitatelja.

Michael O'Brien je suvremeni pisac, esejist i slikar. Urednik je Nazareth Journala, katoličkog obiteljskog časopisa, i autor je brojnih knjiga, a najpoznatiji je kao autor romana "Posljednja vremena" s kojim je stekao publiku diljem svijeta. Piše i održava predavanja na temu vjere i kulture. Njegovi članci na tu temu objavljivani su u mnogobrojnim časopisima. Već dvadeset godina umjetnik je s punim radnim vremenom, sa slikama i muralima koji se nalaze u crkvama i muzejima širom Sjeverne Amerike. Sa ženom i šestoro djece živi u Combermereu, Ontario.